Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι οπορτουνιστές ... όμορφα καίγονται !! Ο οπορτουνισμός ? ... Καλώς τα μας ... τα γεννητούρια !!!


# Ο Τσίπρας ... ο "ξεσκιστής" των μνημονίων ... εμφάνισε το δικό του μνημόνιο μυξοκλαίγοντας πως του έστησαν βρώμικο πραξικόπημα, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφίσει ... το προιόν του πραξικοπήματος !!! Χτυπιέται πως οι ύπουλοι εχθροί του λαού εφαρμόζουν το σχέδιο της "αριστερής παρένθεσης" για να το ρίξουν απ΄την κυβέρνηση ... την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ευρώδουλη ποταμοπασοκονεοδημοκρατία ... φτύνει στον κόρφο της στην ιδέα οτι μπορεί να αναγκαστεί να πάρει την κυβέρνηση αυτή την στιγμή (υπογράφουν στον Τσίπρα ότι χαρτί ζητήσει, ψηφίζουν οτι τους ζητήσει ... ακόμα και τώρα που έχει χάσει την δεδηλωμένη ούτε για μομφές ούτε και για εκλογές μιλάνε ... ενώ μπορούν να τον ρίξουν όποτε θέλουν). Αλλά ο μορφονιός επιμένει απτόητος ... πως το μνημονιό του πρέπει να στηριχτεί για να μην "χάσουμε" την κυβέρνηση της αριστεράς ... που χτές εγκαινίασε τον παλιό βρώμικο άξονα Πανούση-ΜΑΤ-ασφαλιτών(με κουκούλες)-χρυσαυγιτών(με κουκούλες)-"αντιεξουσιαστών"(με κουκούλες) πνίγοντας και κυνηγώντας τον λαό μέχρι την Καλλιθέα. 


# Είναι η αποκάλυψη, το ξεβράκωμα ... η "καύση" του οπορτουνιστή !!! Τώρα πιά ανοιχτά θα παίζει στο γήπεδο της αστικής εξουσίας "επί ίσοις όροις" ... διαθέτοντας τα ευρωπαικά και εγχώρια πιστοποιητικά του "μεγάλου ηγέτη" ... ενός ηγέτη που τα πρώην βρώμικα ΜΜΕ άρχισαν να τον λιβανίζουν έκπληκτα απο το κακό που παραλίγο να πάθει ... απο το "δραχμολάγνο φίδι με ένα ν" που έτρεφε στον κόρφο του τόσο καιρό και απο τον "σταλινικό" (πού σε ρε Σήφη να μας δείς ?) επιδρομέα του νομισματοκοπείου !!! 
# Οταν τα είδωλα καίγονται οι μάζες θα έχουν την παθητική τάση να αναζητήσουν τα επόμενα. Τεράστιες μάζες εργαζόμενων απογοητεύτηκαν και ζαλισμένες ... κινδυνεύουν να κολλήσουν σαν τις μύγες στο μέλι ... εκείνων που μοιραία θα σπεύσουν να πιάσουν την άδεια καρέκλα του λεγάμενου. Σαν τις μύγες που δεν διαθέτουν ... ούτε μνήμη, ούτε εμπειρία. Κινδυνεύουν να την ξαναπάθουν αν και πάλι δεν ανακαλύψουν που θα είναι κρυμμένος ο οπορτουνισμός. 
# Λαέ ψάξε να βρείς τον "κρυμμένο θησαυρό" ... και πεταξέ τον.     

# Να μιά θέση που ακούσθηκε απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το δημοψήφισμα του Τσίπρα και της Μέρκελ.

# Επιλέγουμε ΟΧΙ επειδή: ...Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλει μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης”

# ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ !!! Τρομερή ευστοχία στην πολιτική εκτίμηση της κατάστασης. Διάνα !!!

# Αλλά ας μην είμαστε πολύ απαιτητικοί για τις ικανότητες πρόβλεψης των παιδιών της Ανταρσύα. Δεν πρόλαβαν να αποφοιτήσουν ... απο τις “προφητικές” σχολές του Περισσού.

# Κόβοντας την πλάκα ... οι άνθρωποι καταλήγουν σε συμπεράσματα και αποφάσεις τέρατα ... ίσως όχι γιατί στερούνται αναλυτικής ικανότητας, αλλά επειδή κάθε φορά που πρέπει να τελειώσουν μια ανάλυση ... πρέπει να της κολλήσουν πάντα και ένα άλλο κρίσιμο χαρακτηριστικό.

# Οτιδήποτε μπορεί να τους διαφοροποιεί απο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

# Είναι φανερό πως πάσχουν απο έναν όχι πολιτικό ... αλλά παθολογικό αντικομμουνισμό ... που τους αυτοαναιρεί ... όταν πασχίζουν να οικοδομήσουν μιά ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή ... και φαντασιώνονται πως εαν συμβεί μιά τέτοια συνεργασία θα συμβεί χωρίς ή και ενάντια στο ΚΚΕ !!!

# Πως είναι δυνατόν να καλούν τον λαό στην παραπάνω θέση για το δημοψήφισμα ... όταν την ίδια ώρα ο Τσίπρας δήλωνε σε διάγγελμα πως ... Το ΟΧΙ είναι αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία που στοχεύουμε να υπογραφεί αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής. Αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πώς θα ζήσει την επόμενη ημέρα.

# Τι ακριβώς περίμεναν ?? Να αλλάξει γνώμη ο Σύριζα του ευρωμονόδρομου και της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρησης απο το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος παγίδα ... πασπαρτού στην ερμηνεία του ?? Θα ήταν αφέλεια να το πιστέψουμε.

# Οπως αφέλεια είναι να πιστέψουμε ... πως ένα Grexit σχεδιασμένο απο τον Σόιμπλε που την υλοποιησή του θα την “διευθύνει” οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση (ακόμα και του Σύριζα) ... μπορεί να σώσει τον λαό απο την καταστροφή και μάλιστα μπορεί να αποτελέσει ... ένα προοδευτικό αντικαπιταλιστικό βήμα !!! Δηλαδή μια απο τις δύο-τρείς  επιλογές σταθεροποίησης που μπορεί να διαθέτει ο ευρωενωσιακός καπιταλισμός αυτή την στιγμή ... την μεταμφιέζουν σε αντικαπιταλιστικό δρόμο !!!

# Δηλαδή τι μας λένε ??

# Παρά τις διακηρύξεις τους ... για διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών ... αυτή την στιγμή προτείνουν σε έναν λαό εξαθλιωμένο, ταλαιπωρημένο, απογοητευμένο και κυρίως ανοργάνωτο ... πως είναι προς οφελός του “επειγόντως, χωρίς αναβολή” ... να καταστραφεί με την δραχμή του Βαρουφάκη ή του Σόιμπλε έστω και μένοντας για την ώρα στην ΕΕ !!! Δηλαδή και μνημόνια και δραχμή και καταστροφή που αναθέτουν να την διεκπαιρεώσει η οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση αρκεί να έχει λιγάκι μυρουδιά αριστεράς, χωρίς ποτέ να βάζουν θέμα λαικής εξουσίας, ποντάροντας τις ελπίδες του λαού σε οποιονδήποτε τυχοδιώκτη οπορτουνιστή βρεθεί μπροστά τους ... επειδή το ΚΚΕ ... προτείνει – λένε – την “Δευτέρα παρουσία”. Λες και ένας λαός εαν φτάσει στο σημείο να καταφέρει να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Ανταρσύα ... θα έχει πρόβλημα να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και να οργανώσει την δικιά του εξουσία !!! Η σωτηρία του λαού στα λόγια ... πρόβατα επι σφαγή στην πράξη. Ο ορισμός του οπορτουνισμού.

# Στην ουσία δεν μπορούν να αρνηθούν την θέση του ΚΚΕ. Το πρόβλημα είναι ... ότι σαν “τελειωμένοι” οπορτουνιστές προσπαθούν να παραχώσουν ένα ακόμα σταδιάκι ανάμεσα στον καπιταλισμό και στον σοσιαλισμό ... και σαν “τελειωμένοι” αντικομμουνιστές κρύβουν πως αυτό το στάδιο που υπάρχει στο μυαλό τους ... δεν είναι τίποτα άλλο παρά το ιστορικό σωσίβιο του καπιταλισμού, την ίδια ώρα που την “πέφτουν” στους σεχταριστές του ΚΚΕ ... επειδή δεν συνεργάζονται μαζί τους για να γκρεμίσουν τον καπιταλισμό.

# Αυτοί είναι οι λόγοι που θα τους βλέπουμε πάντα ... “προσκολληόμενους” στους Τσίπρες της κάθε εποχής ... επενδύοντας την δράση τους στις διεφθαρμένες ΓΣΕΕ του κάθε καιρού (χωρίς να τους ενδιαφέρει η παγίδευση και ο εξευτελισμος του εργατικού κινήματος) ... αρκεί να μην κολλήσουν κανένα “βαρύ σεχταρισμό”. 
# Τα ίδια ακούμε και απο την θλιβερή ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ... εκτόξευσης μνημονίων στα κεφάλια μας. Ακόμα και τώρα ο Λαφαζάνης ... στα λόγια θα σώσει τον λαό (δεν θα ψηφίσει το μνημόνιο Τσίπρα) ... και στην πράξη θα τον ξεσκίσει στηρίζοντας την κυβέρνηση Τσίπρα !!! Ο ορισμός του οπορτουνισμού.

# Αν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο ... τότε είναι πανεύκολο και “λογικό” την Κυριακή της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες ... να καλείς τον κόσμο στο Σύνταγμα να φωνάζει “Τέρμα στις διαπραγματεύσεις” !!!

# Καλείς τον λαό για κάτι που ξέρεις οτι είναι ανέφικτο (να φύγει ο Τσίπρας χωρίς συμφωνία)... και “μέσα σου” παρακαλάς έστω και την τελευταία στιγμή να γίνει κάτι που θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις σου (να περάσει το “κόλπο” του Σόιμπλε για grexit). Εστω και αν η αναλυσή σου έπρεπε να λέει πως αυτό για το οποίο παρακαλάς ... θα καταστρέψει με άλλο τρόπο τον λαό.

# Αυτό κύριοι ... δεν είναι κίνημα ... είναι προσευχή ... είναι ευχέλαιο !!!

# Απο τον διαλεχτικό υλισμό ξεκίνησαν και αυτοί ... και ο τυφλός αντικομμουνισμός τους ... τους ρίχνει σε έναν ιδιότυπο μεταμοντέρνο ιδεαλισμό που όμως είναι πολύ πιασάρικος στην πολιτική πιάτσα που ψάχνει εναγωνίως τα νέα αναχώματα.

# Νάτο μπροστά στα μάτια μας ... ένα τεράστιο format … στον σκληρό δίσκο του οπορτουνισμού που έχει αρχίσει να κρασάρει.

# Λαέ όταν το πολιτικό σκηνικό αλλάζει βίαια ... μοιραία και νομοτελειακά κάποιοι θα επιχειρήσουν να ... “γεμίσουν” και πάλι το οπορτουνιστικό απόστημα με καινούργιο βρωμερό πύον.
# Λαέ μην ξαναφάς την ίδια καραμέλα και πάλι.

    Ψάξε να του βρείς.

    Υπάρχουν ... μεταμφιεσμένοι όπως πάντα ... σε αριστερούς αγωνιστές.
   Τώρα είναι λίγοι και ασήμαντοι. Αποκτούν δύναμη και γίνονται επικίνδυνοι όταν δεν τους δείς ... όταν τους στηρίξεις.  


    Απομονωσέ τους.


Υ.Γ. 1 Αλήθεια ο Λαπαβίτσας πρότεινε την αποδοχή ... του σχεδίου Σόιμπλε ??

Υ.Γ. 2 Ο Γιάννης Δραγασάκης ... ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και τον Ομπάμα !!! Εμείς να ευχαριστήσουμε ... την Αλέκα.

1 σχόλιο:

  1. Ότι πιο τεκμηριωμένο και κατανοητό έχει γραφτεί τελευταία για το ρόλλο του οπορτουνισμού.
    Τέλεια ανάλυση!!!Καιρός είναι να ξυπνανάνε σιγά σιγά τα γίδια:) :)

    bod

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι