Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αρης


   Ο ΑΡΗΣ φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι του σε μια ρεματιά της Ηπείρου ... διαφωνώντας με το κόμμα του για την συμφωνία της Βάρκιζας. Η ιστορία απέδειξε ότι είχε δίκιο ο καπετάνιος που είχε αποφασίσει την συνέχιση της ένοπλης πάλης. Εγκαταλειμμένος απο τον κομματικό μηχανισμό που τον κατήγγειλε σαν προβοκάτορα, περικυκλώθηκε από τον αστικό στρατό.
 

   Αν ήταν προβοκάτορας ... θα παραδίνονταν στα αφεντικά του. Δεν ήταν όμως.

   Αν δεν τον είχε καταγγείλει το κόμμα θα έδινε άλλη μια μάχη εκεί. Ισως την τελευταία την ηρωική. Δεν το έκανε.

   Αν δεν τον είχε καταγγείλει το κόμμα ίσως σκεφτόταν να παραδοθεί για να γίνει και πάλι ήρωας και “μάρτυρας” στα δικαστήρια της αντίδρασης. Δεν το έκανε.

   Αποφάσισε να αυτοκτονήσει ... πληγωμένος. Αποφάσισε να αυτοκτονήσει γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει την ένοπλη πάλη που πίστευε. Αποφάσισε να αυτοκτονήσει γιατί δεν μπορούσε να διανοηθεί να ζήσει με την καταγγελία του κόμματος ... αυτοκτόνησε για να “δηλώσει” πίστη στο κόμμα.



   Ακολούθησε ο κανιβαλισμός !!! Ηταν η “νέα” κατάσταση που προήλθε απο την συμφωνία της Βάρκιζας. Δεν αποκεφάλισαν τον Αρη και τον Τζαβέλλα ... την ελπίδα του λαού αποκεφάλισαν ... και την κρέμασαν στο φανοστάτη.



   Αποκεφάλισαν τότε την ελπίδα ενός λαού ... που τελευταία “επιμένει” ... πως η ελπίδα θα φανεί και στα μέρη μας. Ακόμα την περιμένουμε.



   Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων !!”

Που είσαι ρε Αρη να μας δείς !!! Στην Ελλάδα του 2016 ... η κυβέρνηση της αριστεράς ... αγκαλιά με τον ΣΕΒ ... την έχουν καταργήσει την πάλη των τάξεων !!!

   Οι εκκλησιές μας φταίνε ή τα καράβια του Εμπειρίκου;”

Αρη μια χαρά είναι τα καράβια του κάθε Εμπειρίκου ... και η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας τα έχει υπο την προστασία της.

   Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες αναγκάζουν όχι πια το στενό πλησίασμα της οικογένειας, αλλά αντίθετα την απομάκρυνση της. Να ένα παράδειγμα: Ένας άντρας παντρεύεται, μα την επομένη του γάμου του φεύγει στην Αμερική για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της ζωής του και της γυναίκας του. Ποιος διαλύει στην περίπτωση αυτήν την οικογένεια; Οι κομμουνιστές ή οι οικονομικές συνθήκες πού δημιούργησε η κεφαλαιοκρατία;”

Αρη το 2016 όλη η αντίδραση μαζί με την αριστερή κυβέρνηση ... μας έχουν δέσει χειροπόδαρα στην καπιταλιστική Ευρώπη ... που έχει βάλει στόχο ούτε σπίτι να έχει η οικογένεια, ούτε δουλειά να έχει η οικογένεια, ούτε προγόνους να έχει η οικογένεια, ούτε καν παιδιά να έχει η οικογένεια ... ούτε καν οικογένεια να είναι. Διαλύουν την κοινωνία ... αρπάζουν τα σπίτια ... τις καλύβες και τα πεζούλια ... και τα δίνουν στους σύγχρονους Εμπειρίκους, διώχνουν τον κόσμο στην ανεργία για να σωθούν οι Εμπειρίκοι, εξοντώνουν τους παπούδες και τις γιαγιάδες για να σωθούν οι Εμπειρίκοι. Και πως να κάνεις παιδιά ... έχουν κόστος τα παιδιά ... θα “καταστραφούν” οι Εμπειρίκοι ... δεν θα ΄ρθεί η "ανάπτυξη". Δεν τους βολεύει τώρα πιά η οικογένεια ... θέλουν τον καθένα απο εμάς ... έναν πάμφθηνο εργάτη με μιά βαλίτσα στο χέρι ... που δεν τον δένει τίποτα απολύτως με την κοινωνία και τον τόπο.

   Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Ενώ εμείς το μόνο πού διαθέτουμε είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;”

Αρη θέλουν και τα πεζούλια μας !!

   Όταν έξαφνα στα 1929-31 το κράτος ζήτησε, λόγω της οικονομικής κρίσης πού μάστιζε τότε τη χώρα μας να κατεβάσουν οι ξένοι ομολογιούχοι το ποσοστό που πληρώναμε σε τοκοχρεολύσια, οι Άγγλοι δέχτηκαν να το μειώσουν σε 35%, αλλά οι Έλληνες ομολογιούχοι αρνήθηκαν. Να, λοιπόν, ποιος είναι ο πατριωτισμός τους! Αυτός φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα. Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι που μας κατηγορούν ότι επιδιώκουμε την κατάργηση των συνόρων και την διάλυση του κράτους, αυτοί τα ξεπουλάνε αυτά στην πρώτη ευκαιρία.”

Αρη η αριστερή μας κυβέρνηση σήμερα παρέα με τους Εμπειρίκους ... ξέχασε τα κουρέματα του χρέους. Θέλουν να πληρώσει ο λαός για να μπορούν οι Εμπειρίκοι να είναι “σωστοί πατριώτες”.



   Αρη τις θυμάσε τις παρακάτω φράσεις ?? Ζούσες ακόμα. “Να τερματίση την θλιβεράν εσωτερικήν κρίσιν, αποκαταστήση την ενότητα ... και επαναφέρη την εσωτερικήν ειρήνην και την πολιτικήν ομαλότητα.”  Ηταν οι στόχοι της συμφωνίας της Βάρκιζας. Ηταν η πρώτη προσπάθεια της αριστεράς ... να μιλήσει με την εξουσία !!!

Να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη”

Αρη αυτή είναι η σημερινή προσπάθεια της αριστεράς να μιλήσει με την εξουσία. Είναι ο Σύριζα.

   Και στις δυο προσπάθειες ... η αριστερά «τσίμπησε» ... στην διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας …..του συστήματος εξουσίας !!!

   Αρη εμείς σήμερα ... εκεί βρισκόμαστε και πάλι. Σύριζα στην Βάρκιζα. Η ελπίδα είνα ακόμα κρεμασμένη σε κάποιο φανοστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι