Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Κρίσιμη στιγμή !! Είναι το τελευταίο ταξίδι του Αλέξη στους θεσμούς ? (update 4-6-15)

Θα μας το "τραγουδήσουν" το "ποιηματάκι" ... ξημερώματα Πέμπτης ?

   

   Μόνο λίγες μέρες αφού ο Σύριζα κέρδισε τις εκλογές ... εγκατέλειψε (χωρίς καμμία απολύτως μάχη) σαν λάφυρο στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης ... το ισχυρότερο (έτσι μας έλεγε) όπλο του: το γενναίο κούρεμα του χρέους μέσω μιας διεθνούς συνδιάσκεψης σαν εκείνη που έγινε για την Γερμανία το ´53. Μιά συνδιάσκεψη και ένα κούρεμα που θα έκαναν τις κακές αγορές ... να χορεύουν πεντοζάλη.

    Μήπως επρόκειτο για έναν ευφυή ελιγμό ... κάτι σαν ένα μοντέρνο Μπρέστ-Λιτόφσκ ? Σαν “μέτρ των συμβιβασμών” χαρακτήριζαν εκείνες τις μέρες τον Λένιν στελέχη του Σύριζα ... και μάλιστα εκείνες οι στελεχάρες που θέλουν συνεργασίες με τα ποτάμια και τις άλλες “δημοκρατικές” δυνάμεις. Θα μπορούσε να είναι έτσι ... εάν είχε μιά ζωντανή επανάσταση να υπερασπισθεί ο Αλέξης, οπως είχε τότε Λένιν !! Την έχει δεί κανείς ?


    Μετά το Μπρέστ-Λιτόφσκ ο σοβιετικός λαός με καθοδηγητή τον Λένιν στέριωσε την επανάσταση και ταυτόχρονα τσάκισε την λυσσασμένη αντίδραση του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού (εδώ, εδώ και εδώ) ... ενώ ο Αλέξης ακριβώς τότε άρχισε την πραγματική διαπραγμάτευση.

   Την πραγματική διαπραγμάτευση ... γιά το συμφέρον ποιού ?? 

   Όλα όσα έταξε στον λαό προεκλογικά σαν αδιαπραγμάτευτα ... τα έχωσε όλα (μα όλα) στην διαπραγμάτευση !! Όλα όσα έταξε στον λαό πως θα αρπάξει από την ¨ολιγαρχία¨ ... τα εξαφάνισε διά παντός από την διαπραγμάτευση.
   
   Σε αυτό το σημείο έπρεπε ... η απογύμνωση κάπως να κρυφθεί. Οι κόκκινες γραμμές (κορδέλες) ... παίζουν σχεδόν πάντα αυτό τον ρόλο.

    Ενα παγκοσμίως πρωτότυπο φαινόμενο άρχισε να εκτυλίσεται τότε μπροστά στα μάτια μας. Η κυβέρνηση άρχισε να ψηφίζει νόμους ... όχι για να τους εφαρμόσει ... αλλά για να τους διαπραγματευθεί !!! Μέσα σε αυτό το κόλπο παράχωσαν κάμποσες κόκκινες γραμμές.

    Ποιά ακριβώς ήταν η τελική μοίρα όλων των κόκκινων γραμμών τους ?? Να ενταχθούν στο έντιμο συμβιβασμό !!!! Λαικά σημαίνει ... θα τις παζαρέψουμε – θα τις ξεσκίσουμε - και αυτές. Και αυτό ακριβώς κάνουν.

    
    Το υπονοούμενο το πιάσαν όλοι οι επιτήδειοι του ντουνιά, γρήγορα ... και φτάσαμε στο σημείο ... με ένα στόμα καναλάρχες, ποτάμια, σαμαροβενιζελαίοι, καραμανλοπαπανδρέοι και όλα τα γνωστά φυντάνια να παρακαλάνε έναν αριστερό πρωθυπουργό να φέρει οποιαδήποτε συμφωνία γουστάρει για να την ψηφίσουν !!!   

   Τέτοια “εν λευκώ” υποστήριξη σε αριστερό πρωθυπουργό απ΄όλο αυτό τον συρφετό δεν έχει ξαναματαγίνει στα παγκόσμια "επαναστατικά"  χρονικά.

    
   Ενα σοβαρό κόμμα όπως ο Σύριζα ... ένα πραγματικό πολιτικό super market … διαθέτει και του πουλιού το γάλα. Και τι δεν είδαμε και τι δεν ακούσαμε. Για έντιμους και προωθητικούς συμβιβασμούς ... που όμως τσούζουν λιγάκι, για το τέλος των μνημονίων και της τρόικας, για την ηρωική ρήξη, για το grexit και την δραχμή που δεν μας τρομάζουν, για συνεργασίες με τα ποτάμια κλπ, για μεγάλους συνασπισμούς, για brics και αγωγούς ... με την ευγενική χορηγία των usa, ρίξαμε και τους χορούς μας στο nato, ετοιμάζουμε και μιά ακόμα νατοική βασούλα, τα αμερικανάκια είναι πιστοί συμμαχοί μας, η Ζωίτσα στήνει καινούργιο μαγαζάκι, ο Μητρόπουλος παραμένει αντιμνημονιακός ... μέχρι τον ανασχηματισμό, ο Λαφαζάνης στα μαρμαρένια αλώνια ... περιμένει την κομματική πειθαρχία του Παππά, ο Βαρουφάκης σύμβολο αντίστασης, η Παναρίτη στην βιτρίνα, το ξεσκισμένο μνημόνιο ήταν σχήμα λόγου ... ... ...

     
   Ενα τέτοιο σοβαρό κόμμα πάντα διαθέτει και σοβαρό αρχηγό-ηγέτη ... που μας έκανε την ιδεολογικοπολιτική ανάλυση της κατάστασης ... μέσω της Le Monde !!! Η Ευρώπη χωρίζεται στους κακούς και στους καλούς (!!!) ... στους κακούς της λιτότητας και του διχασμού της Ευρώπης και στους ενωτικούς καλούς της ισότητας της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας !!!

   Σόιμπλε ... κακός αβλεπί, Ντράγκι ... κακός (?), Ντάισελμπλουμ ... κακός, ΔΝΤ ... ο κακός έρωτας !!! 
   Γιούνκερ ... καλοοοοός, Μέρκελ ... ΚΑΛΗΗΗΗΗΗΗΗ, Ολάντ ... πάντα ήταν καλός !!!

    Αλέξη μπράβο. Με λίγες κουβεντούλες ... μεταμόρφωσες τον καλό και κακό μπάτσο ... σε καλό και κακό άγγελο.

    Κόπερφιλντ ο μορφονιός. Χουντίνι ο σύγχρονος Λένιν.

   
   Παναγιώτη Λαφαζάνη ... την άκουσες την νέα εκδοχή (που κυκλοφορεί ευρέως και μέσα στον Σύριζα) του διλήμματος ... συμφωνία ή grexit, συμφωνία ή καταστροφή ??? 
   Συμφωνία ή διάσπαση του Σύριζα για συμφωνία !!!!
   
   Δεν πήραν μαζί τους τον Γιάνη τον Βαρουφάκη στην βραδυνή διαπραγμάτευση της Τετάρτης ?? Κρίμα ... γιατί δεν το παίζεται αυτό το παλληκάρι ? 

   Μήπως απόψε ... οι καλοί θα το παίξουν κακοί και οι κακοί κακώτεροι ?? 
   Ες αύριον τα σπουδαία. 

       
   4/6/2015 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (πρωί-πρωί)

   Τελικά οι καλοί στην Ευρώπη δεν υπάρχουν !!! Το παραμυθάκι του Αλέξη (γαλλική Le Monde) ... δεν υπάρχει !!! Οταν την σκληρή πραγματικότητα την έχεις βαφτίσει προ πολλού και αυθαίρετα σαν “ξύλινη και δογματική εμμονή” ... η ώρα της διάψευσης είναι σκληρή.



    Αλλά όλοι ξέρουμε πως οι οπορτουνιστές ... δεν μετανοιώνουν ποτέ. Οι εργαζόμενοι μετανοιώνουν.



    Τι ξέραμε μέχρι χτές το βράδυ ?? Μας λέγαν οτι η πρόταση της “αριστερής” ελληνικής κυβέρνησης προς τους “θεσμούς” (οι “υποχωρήσεις” που περιέγραψε ο Αλέξης στην Le Monde) … είναι η τελική θέση ... είναι το ως εδώ και μή παρέκει ... είναι το τέλος της διαπραγμάτευσης.

   Σήμερα ξημερώματα μάθαμε ... πως είναι ... η αρχή της διαπραγμάτευσης !!! 
   Εν τω μεταξύ η “αριστερή” κυβέρνηση ... συνεχίζει την δουλίτσα της στο σκοτεινό παρασκήνιο. Ρίξτε μιά ματιά στον σημερινό Μπογιόπουλο.
   Ο κατήφορος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι