Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τα διαγγέλματα δεν είναι βαρετά


   # Ο πρωθυπουργός Τσίπρας χτές (1/7/2015) έκανε διάγγελμα στον λαό ... ένα αποκαλυπτικό διάγγελμα. Ενα διάγγελμα λίγες ώρες μετά την επίσημη αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για το 3ο μνημόνιο (το μνημόνιο Τσίπρα) !!! 


Μας είπε πως Προσωπικά δεν θα περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται την ανάγκη να δώσει χώρο και χρόνο σε έναν λαό προκειμένου να επιλέξει κυρίαρχα για το μέλλον του” Μπά ... πως είπατε ... δεν άκουσα κύριε! Εσείς δεν ήσασταν εκείνοι που την 20η Φλεβάρη εγκαινιάσατε την έναρξη των “περήφανων” διαπραγματεύσεων ... με υπογεγραμμένη δέσμευση ... οτι θα απέχετε απο μονομερείς ενέργειες που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς ??  
Κρατούμενο πρώτο: Ο μορφονιός προσπαθεί να κεντρίσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια ενός λαού ... για λογαριασμό του οποίου ο ίδιος είχε υπογράψει το σκύψιμο.

    # Ο πρωθυπουργός Τσίπρας φρόντισε με τσεκουράτο τρόπο να απαντήσει σε εκείνα τα τμήματα του λαού που έχουν επενδύσει πάνω του ... την κρυφή τους ελπίδα να φύγουμε απο τις φιδοφωλιές. “ΟΧΙ δε σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών ... Λένε, μάλιστα, ότι έχω κρυφό σχέδιο, αν ψηφιστεί το OXI, να βγάλουμε τη χώρα από την ΕΕ. Λένε εν γνώση τους ψέμματα ... Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας μας στην ευρωζώνη. Αυτή είναι δεδομένη και κανείς δε μπορεί να την αμφισβητήσει.” Δήλωσε ξεκάθαρα πως αν ποτέ φύγουμε απο την ΕΕ ... θα έχουμε φύγει απο τις κλωτσιές των “εταίρων” !!! 
Κρατούμενο δεύτερο: Απειλεί με “δραχμική” εκτέλεση !!

    # Την τσαλακωμένη περηφάνια και αξιοπρέπεια του ΟΧΙ ενός καταρακωμένου λαού ... ο πρωθυπουργός Τσίπρας ... προκλητικά φρόντισε να την “βρωμίσει” με το δικό του μνημόνιο !! “ΟΧΙ σημαίνει ισχυρή πίεση για μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία ... Το ΟΧΙ είναι αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία που στοχεύουμε να υπογραφεί αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής” Είναι πονηρά τα επιτελεία. Δουλεύουν με τα ένστικτα !! Τι λένε του λαού ευθέως ?? Το ΟΧΙ θα σου φέρει ... ή το μνημόνιο Τσίπρα (είναι φαιδρές και ελεεινές οι υποσχέσεις για καλύτερη συμφωνία και βιωσιμότητα την στιγμή που έχεις φροντίσει να αφήσεις τον κράτος χωρίς σάλιο πληρώνοντας τόσους μήνες τις δόσεις) ... ή την “καταστροφή” της δραχμής ... και την ίδια στιγμή έχουν ξαμολύσει παπαδημούληδες, δραγασάκηδες, κούλουγλου, σταθάκηδες, χρυσόγονους, μητρόπουλους, ΓΣΕΕδες (αυτοί που βολτάρανε παρεούλα τα τελευταία χρόνια) ... στο προσκήνιο όλα αυτά (φαντασθείτε τι θα γίνεται στο παρασκήνιο) ... να προπαγανδίζουν ευθέως το ΝΑΙ !!! Την ίδια στιγμή οι άλλοι έχουν τσακίσει τον λαό που στενάζει στα ΑΤΜ για να σηκώσει 60 € ... πως την τάδε μέρα και ώρα έρχεται το κούρεμα των καταθέσεων !!! Τι ακριβώς λένε στον λαό όλοι μαζί ?? Η περηφάνεια σου ... μπορεί να σε σκοτώσει !!!  
Κρατούμενο τρίτο: Ο μορφονιός προπαγανδίζει το ΝΑΙ ... υπογείως επειδή δεν έχει τα @@ να το πεί ανοιχτά ...

    # ... εκτός εαν το κολπάκι είναι στημένο με τους θεσμούς αντάμα επειδή καταλαβαίνουν πως για αυτό που θα φέρουν δεν φτάνει μια ψηφοφορία στην Βουλή. “Το ΟΧΙ είναι αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία που στοχεύουμε να υπογραφεί αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής. Αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πώς θα ζήσει την επόμενη ημέρα.Ωπατις ... δηλαδή ?? Αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής (!!!) ... τι πάει να πεί ωρέ λαέ βασανισμένε ?? Ή οτι ο πρωθυπουργός θα υπογράψει οτι του δώσουν ... ή οτι το έχει υπογράψει ήδη.

    # Και μετά απ΄όλα αυτά ... εκείνο το ... Αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πώς θα ζήσει την επόμενη ημέρα.... πως ακριβώς να το μεταφράσουμε ?? Κοίτα λαέ ... πως για πλάκα σου ζητάνε την ολοκληρωτική σου υπογραφή !!! Λαέ ... ΟΧΙ αν πείς ... το αριστερό μνημόνιο είναι έτοιμο ... αλλά ξανασκέψου ως την Κυριακή μήπως τυχόν είναι βολικότερο το ΝΑΙ (σαν του συναγωνιστή Παπαδημούλη ... και αυτός το καλό του λαού θέλει) που ίσως μπορεί να μας γλυτώσει απο τίποτα ατυχήματα κουρέματα και περιπέτειες !!!  
Κρατούμενο τέταρτο: Λαέ θέλουν να σε βάλουν να φωνάξεις ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ... όπως εκείνα τα αξιολύπητα ανθρωπάκια στην βουλή τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό τον στόχο έχει το ΟΧΙ του Τσίπρα ... γι΄αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

    # Μα καλά !! Δεν θέλουν ... η αντίδραση και οι θεσμοί να ρίξουν τον Αλέξη ?? Αλήθεια θέλουν ?? Με τον Σαμαρά πεισματικά κολλημένο στην καρέκλα, δηλαδή χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση ... με την Φώφη στο πασοκ ... με τον εκ γενετής στα τέσσερα χαζοσταύρο να περιμένει να πάρει την θέση του καμμένου ... με τον πρωθυπουργό να υπογράφει επίσημα την μείωση των αμυντικών δαπανών, δηλαδή πάνο καμμένο δεν θα σε χρειαστούμε άλλο ... με το κίνημα “μένουμε ευρώπη” χωρίς κομματικές ηγεσίες να απορροφά σαν αμοιβάδα το φιλέτο του σύριζα (και οι βουλευτές του καμμένου δεν έχουν και πολύ σιγουριά στο βλέμμα) ... με τον χέρ Σόιμπλε μέσα στην “σληράδα” του να μας λέει πως το οχι δεν σημαίνει ντε και καλά grexit … με τον χικ Γιούνκερ να μας ξεφουρνίζει πως 60 εκατομμύρια μόνο μας χωρίζουν ... με τον αμερικάνικο παράγοντα μουγκό (θα το πει η δεν θα το πει το ΝΑΙ ?) ... με τον αγγλο-city-εφοπλιστικό άξονα να παίζει και στα δύο ταμπλό (έχουν ισχυρά γονίδια τα παλληκάρια) και τον πρωθυπουργό να αντιστέκεται ηρωικά μην τυχόν φορολογηθούν ... με την φαρμακοβιομηχανία (βλέπε Γιαννακόπουλος) να σηκώνει την σημαία του ΟΧΙ (παρότι ο ποδοσφαιρικός παναθηναικός ποντάρει ΝΑΙ λυσασμένα) ... παρεμπιπτόντως έχει σηκώσει και η Λεπέν την σημαία αυτού του ΟΧΙ μαζί με τα ντόπια φασισταριά που περιμένουν δίκη ... με το αμερικάνικο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα να περιμένει και άλλες δουλίτσες ... με το ΝΑΤΟ να δηλώνει πως δεν μπορεί να μειωθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στους νατοικούς προυπολογισμούς και η αριστερή κυβέρνηση να μην βγάζει κιχ ... με τα μεγάλα κανάλια εν μέσω της λυσασμένης και εμετικής κιτρινίλας να προβάλουν την πασοκονεοδημοκρατία όσο ακριβώς και η συριζαίικη ΕΡΤ (να την κρύψουν θέλουν) και να προσεύχονται για μιά νέα κυβέρνηση “εθνική ελλάδας χωρίς εξτρεμιστές” ... επί του πιεστηρίου: ο Βαρουφάκης δηλώνει πως θα παραιτηθεί την Δευτέρα εαν επικρατήσει το ΝΑΙ. Αυτό τι είναι ?? Προπαγάνδα υπέρ του ΟΧΙ ή υπέρ του ΝΑΙ ?? Μύλος ... με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν είναι παντός καιρού, δηλαδή ψηφίστε ΟΧΙ για να μην έλθουν οι άλλοι αλλά δεν μας λέει πως αν βγεί το ΝΑΙ θα παραιτηθεί (όπως είπε ο Γιάνης) αλλά θα πάει να συνεχίσει την διαπραγμάτευση ... με την Μέρκελ που έχει το νιονιό να καταλάβει πως για να διατηρήσει το euro εκεί που θέλει (ούτε πολύ ισχυρό όπως θέλουν οι γερμανοί εξαγωγείς, βλέπε grexit, ούτε και πολύ αδύνατο όπως οι γερμανοί τραπεζίτες) δεν έχει καλύτερο τρόπο να επιβληθεί στα ελληνικά πράγματα παρά μόνο με τον star Αλέξη ... αλλά με άλλo μπαλέτο για support.  
Κρατούμενο πέμπτο: Δεν τις ρίχνουν έτσι τις κυβερήσεις. Εκτός αν πέσουν απο παραλυσία μόνες τους.



    # Αυτό είναι το σκηνικό που πάνω του έχει στηθεί το πρόστυχο, εκβιαστικό και κυρίως επικίνδυνο δημοψήφισμα της Κυριακής. (Αναρωτιέμαι αν με τόση προστυχιά ... θα καταφέρει τελικά να γίνει)

    # Σε αυτό το επικίνδυνο σκηνικό ... ήθελαν και ακόμα θέλουν (διάφοροι καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι) να σύρουν και το ΚΚΕ. Με το επιχείρημα της απομόνωσης απο τον λαό και την λογική του μικρότερου κακού !!! Με τα ίδια επιχειρήματα και τις ίδιες λογικές ακριβώς ... που μερικοί είχαν την “ελπίδα” ( οι καλοπροαίρετοι) και τον κρυφό πόθο (οι ύπουλοι) ... να το χώσουν στην κυβέρνηση της αριστεράς του Αλέξη και του συρφετού του !!!!

Πιό κοντή μνήμη ... ξεχνάς να αναπνεύσεις !!!

    # Το πιό ισχυρό επιχειρημά τους είναι πως ... το κουκουέδικο δεν έγινε δα και καραμανλικό όταν ψήφισε κατά της βασιλείας το 1974 !!! Ναι μάλιστα δεν έγινε και διώξαμε και τον μισητό βασιλιά. Για αφήστε την φαντασία σας για λίγο ελεύθερη και σκεφτείτε τι θα γινόταν αν το ερώτημα εκείνου του δημοψηφίσματος δεν ήταν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην βασιλεία ... αλλά ... βασιλεία ή αντιβασιλεία ?? Ετσι για να γευτούμε λίγο απο την μπόχα του τωρινού δημοψηφίσματος μετά απο σαράντα χρόνια “δημοκρατίας” και με αριστερή κυβέρνηση παρακαλώ.  




Υ.Γ. Οσο αφορά την κινηματική δυναμική της θέσης του ΚΚΕ έγραψα τις απόψεις μου προχτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι