Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

"Εργατικός αγώνας" ... εν μέσω αγωνίας !!!


   Αναζητώντας την επαλήθευση ... να η είδηση απο τον ιστότοπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ...

   Προσπάθησα να βρώ την αντίστοιχη ανακοίνωση στο ιστότοπο του "Εργατικού Αγώνα". ΜΑΤΑΙΟΣ ΚΟΠΟΣ !!! Δυό μέρες μετά ... δεν έχουν ανακοινώσει την κοινή δήλωση που έχουν υπογράψει !!!

    Ψάχνοντας ... σε μιά ύστατη προσπάθεια να μην τα αδικήσω τα παλληκάρια ... έπεσα ξανά στην περυσινή (5-7-2014) Διακήρυξη "της κίνησης κομμουνιστών - εργατικός αγώνας". 
   Ενα μνημείο "μαρξιστικής-λενινιστικής" ανάλυσης (!!!) ... που δεν περιέχει ούτε μιά φορά λεξούλες όπως ... Σύριζα, οπορτουνισμός, ΝΑΤΟ, Ευρωπαική Ενωση κλπ κλπ. Ενα "μαρξιστικό-λενινιστικό" κείμενο ... που βλέπει μόνο τον κακό καπιταλισμό ... και το κακό ΚΚΕ !!! 
   Εν πάσει περιπτώσει ... κανείς δεν μπορεί να τους κάνει κριτική για το πως ... αναλύουν την κατάσταση. Δικαιωμά τους να την αναλύουν όπως γουστάρουν. 

   Ομως αντιγράφω απο την περυσινή διακηρυξή τους την ουσία. 
"Δεν είμαστε άγνωστοι, δεν είμαστε μεσσίες, δεν ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια κι ότι έχουμε όλες τις λύσεις. Είμαστε κομμουνιστές. Προερχόμαστε από το ΚΚΕ και βρεθήκαμε έξω από αυτό- είτε γιατί διαγραφήκαμε είτε γιατί αποχωρήσαμε- παρά τη θέλησή μας. Γιατί δεν σιωπήσαμε. Γιατί δεν θελήσαμε στο όνομα του κόμματος, των συμβόλων και της σφραγίδας του τιμημένου και ιστορικού ΚΚΕ να παραδώσουμε την ουσία. Να απαρνηθούμε τις αρχές, την ιστορία, την ιδεολογία και τα ιδανικά που μας στράτευσαν σ’ αυτό. Να το βλέπουμε να καταστρέφεται και να μεταλλάσσεται και να μην κάνουμε τίποτα. Τις ίδιες σκέψεις και αγωνίες με μας ενστερνίζονται χιλιάδες κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές μέσα και έξω από το ΚΚΕ."  Είναι φανερό πως αυτοί οι "αγωνιστές" ... είναι κυριευμένοι απο μιά τεράστια αγωνία για την τύχη του ΚΚΕ !!! Προσπαθούν κάτι να κάνουν για να το σώσουν. Εχουν αγνά κίνητρα ... και μας τα εξηγούν παρακάτω.

    "Η κίνησή μας δεν είναι πολιτικό κόμμα. Δεν έχει σκοπό να απαρνηθεί αυτό που σηματοδοτεί ιστορικά το ΚΚΕ, να γυρίσει την πλάτη στους συντρόφους που είναι μέσα στο κόμμα και αγωνιούν για την τύχη του. Η κίνησή μας έχει σκοπό να συμβάλει στη διαμόρφωση των όρων ώστε το κόμμα της εργατικής τάξης όπως το γνωρίσαμε και όπως εκείνη το έχει ανάγκη να μην τελειώσει με το ΚΚΕ εφόσον η ηγεσία του συνεχίσει στον ίδιο καταστροφικό δρόμο." Δεν ψάχνουν πολιτικές καρέκλες τα παλληκάρια ... το κόμμα θέλουν να σώσουν απο την ηγεσία του ... αγωνιώντας μάλιστα για την τύχη των "συντρόφων" που είναι ακόμα μέσα στο κόμμα ... παρ΄ ότι τους εμπαίζουν και τους λοιδωρούν ανοιχτά για την ηγεσία που οι ίδιοι έχουν επιλέξει !!! Απο την "αγωνία" τους για την τύχη του ΚΚΕ ... δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν τα μέλη του ΚΚΕ ... άβουλα όργανα της ηγεσίας !!! Δεν σταματούν όμως εκεί. Εκφράζουν - αμέσως παρακάτω - και τους κρυφούς πόθους τους.

   "Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους τίμιους κομμουνιστές και κομμουνίστριες που διαγράφονται ή αποχωρούν από το ΚΚΕ να πάνε σπίτι τους, να κυριαρχηθούν από την απογοήτευση, να παραιτηθούν από την ταξική πάλη, να ηττηθούν."  Εχουν υψηλές προσδοκίες όπως φαίνεται ... αυτοί οι "αγωνιούντες αγωνιστές". Εχουν στόχο να ξαναβάλουν στον δρόμο της ταξικής πάλης ... όλους τους τίμιους απογοητευμένους ... όλα τα ναυάγια της ταξικής πάλης !!! Ομως με έναν όρο: Να φύγουν απο το ΚΚΕ ... επειδή όσο μένουν εκεί συντελούν ... "στην αλλοίωση της ιστορίας και της ταυτότητας του ελληνικού επαναστατικού κινήματος, στην απαξίωση και τη λήθη του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, στην διαστρέβλωση και το χαντάκωμα της θεωρίας μας".

   Βεβαίως προτείνουν και πρακτικές συμβουλές προς τους κομμουνιστές !!! "Οι κομμουνιστές που θέλουν το κόμμα τους όπως το γνώρισαν κι όπως πρέπει να είναι στις σημερινές συνθήκες πρέπει να οργανωθούν και να δράσουν. Πρέπει να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους."   Δηλαδή ?? Τι να κάνουν οι κομμουνιστές ?? 

   α. Να "φύγουν" οι κομμουνιστές (όπως μας είπαν παραπάνω) απο το ΚΚΕ ... και να αφεθούν στα σίγουρα και υπεύθυνα χέρια του "εργατικού αγώνα" ... που θα τους εντάξει ξανά στην ταξική πάλη ... ή
   β. ... οι κομμουνιστές να αλλάξουν την "ηγεσία που καταστρέφει" το ΚΚΕ ... και επειδή δεν μας έχουν εκφράσει ποτέ αισθητικό πρόβλημα με τις φάτσες της ηγεσίας ... προτείνουν ευθέως να αλλάξει η ηγεσία ... για να ...
   γ. ... αλλάξει θέση το ΚΚΕ και να είναι ... "όπως πρέπει να είναι στις σημερινές συνθήκες" !!! 

   Πως πρέπει να είναι η "σωστή" θέση του ΚΚΕ στις σημερινές συνθήκες ?? Να η θέση του "εργατικού αγώνα":  "Μόνο με ένα κόμμα που, στηριγμένο στον Μαρξισμό - Λενινισμό, θα μελετάει την σύγχρονη πραγματικότητα και θα γενικεύει μέσα από αυτή αντί να την προσαρμόζει σε σχήματα και γενικεύσεις καταστάσεων που προηγήθηκαν.  ...  Ελπίδα και προοπτική μπορεί να υπάρχει μόνο με ένα κόμμα που θα έχει ένα σύγχρονο πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινάει από τα σημερινά προβλήματα της εργατικής τάξης, θα την εμπνέει και θα την καθοδηγεί ώστε παλεύοντας στο σήμερα να δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στην ιστορική της αποστολή. Μόνο με ένα πραγματικό κόμμα νέου τύπου που θα εφαρμόζει τους λενινιστικούς κανόνες συγκρότησης και λειτουργίας του, με μια ηγεσία πιστή στο μαρξισμό λενινισμό." 

   Μάλιστα !!! Αυτά τα λέγαν πέρυσι το καλοκαίρι !!! Απο τότε οι "εργατικοί αγωνιστές" ... παλεύουν να σώσουν ... το ιστορικό ΚΚΕ, τους άβουλους κομμουνιστές, τον μαρξισμό-λενινισμό και τα ναυάγια της ταξικής πάλης ... απο την καταστροφική ηγεσία !!! 
   Και επειδή είναι "μαρξιστές-λενινιστές" δυσθεώρητου βάθους ... βρήκαν τον τρόπο να τα πετύχουν όλα αυτά: Να κάνουν μέτωπο ... με όλα τα ταξικά ναυάγια του ντουνιά που μέχρι χτές λιβάνιζαν τον Τσίπρα ... και τώρα κλαίνε σαν τα παιδάκια που ξεβρακώθηκαν χωρίς να πάρουν ούτε την καραμελίτσα (Ανταρσύα και λοιπά λιμά ... ειδικά με τους "δεν πληρώνω" ο μαρξισμός-λενινισμός παίρνει βαθειές αναζωογονητικές ανάσες) ... και ετοιμάζονται οσονούπω να εντάξουν στο ίδιο μέτωπο και παλιώτερους "σωτήρες" του ΚΚΕ ... όπως τον ... με συγχωρείτε τόσα χρόνια δεν κατάλαβα τίποτα-πέφτω απ΄τα σύννεφα Λαφαζάνη ... τον Αλαβάνο ... τον Καζάκη κλπ κλπ. Μία παράκληση: μην ξεχνάτε τον Μίμη τον Ανδρουλάκη !!! Ειναι κι΄αυτός μαρξιστής-λενινιστής ... στα μέτρα του καιρού μας. Και τον Διονύση τον Τσακνή μην λησμονήσετε παιδιά. 

   Πολύ αγωνία ... έχει πέσει στον αγώνα ... τον εργατικό. 

   

   

      




    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι