Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Alert ! Alert ! αδέρφια. Η "παρθένα" είναι ... γεμάτη ράμματα.

Επιχειρούν  την  μεγαλύτερη  παρθενορραφή  της  ιστορίας ... να την βαφτίσουν ... παρθενογέννεση !!!


   Ιστορικά τα χαρακτηριστικά του οπορτουνισμού είναι :

1. Αρνηση της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Αποκήρυξη της βίαιης ανατροπής του καπιταλισμού. Επιδίωξη της ταξικής συμφιλίωσης. “Εθνική ενότητα ... εργατών και καπιταλιστών”. Ταύτιση των επιλογών ... με εκείνες της αστικής τάξης.

2. Αρνηση του διεθνισμού. Συμμαχία με την εθνική αστική τάξη στις ιμπεριαλιστικές εμπλοκές της, τις οποίες βαφτίζουν ... “εθνικό συμφέρον”.“Εθνικισμός”.

3. Αφού κάνουν τα δύο βασικά πρώτα βήματα ... και συνεπώς ξευτιλίξουν έμπρακτα τον μαρξισμό ... δηλώνουν μαρξιστές και μάλιστα "σύγχρονοι". Υποκριτές εν γνώσει τους.


4. Αυτοί οι “μαρξιστές” ξευτιλίζουν τον μαρξισμό και μέ έναν ακόμα τρόπο. Σοσιαλισμός γι΄αυτούς δεν είναι η ανατροπή-καταστροφή του καπιταλισμού ... αλλά ο πιό υποφερτός καπιταλισμός ... που σταδιακά με την “μεταρρυθμιστική” δράση τους θα τον μεταμορφώσουν τάχα σε “σοσιαλισμό” ... αρνούμενοι την ανάγκη της διχτατορίας του προλεταριάτου. Τον αποκαλούν “δημοκρατικό σοσιαλισμό !!! “Δημοκρατία και για τους εκμεταλλευτές και για τους εκμεταλλευόμενους”. Προσκόλληση στην “κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία”.

5. Οταν διακηρύττεις την οικοδόμηση του σοσιαλισμού χωρίς την εξάλειψη της εκμεταλλεύτριας τάξης ... αλλά με την συνεργασία με τους εκμεταλλευτές ... είναι αναπόφευκτο ... η έννοια του “σοσιαλισμού” στο μυαλό των οπορτουνιστών να αποκτά τερατώδη περιεχόμενα. Διαστρέβλωση της έννοιας του σοσιαλισμού.

6. Οταν έχουν συμβεί όλα αυτά ... αυτόματα ο οπορτουνιστής ... έχει τοποθετηθεί στην απέναντι όχθη από εκείνους που επιδιώκουν και παλεύουν για την προλεταριακή επανάσταση. Μοιραία θα είναι πάντα αντίθετοι και σε θεωρητική αλλά και σε πρακτική βάση μέσα σε κάθε κίνημα. Δηλαδή ?? Ταξική συνεργασία με την αστική τάξη μέσα στους κόλπους του εργατικού κινήματος. Συνειδητή διάσπαση του εργατικού λαικού κινήματος - Αντικομμουνισμός.

7. Η εμμονή στην ειρηνική πολιτική μεταμόρφωση του καπιταλισμού σε “σοσιαλισμό” (χωρίς ανατροπή της οικονομικής του βάσης) σε πλαίσια ταξικής “συνεργασίας” ... αργά ή γρήγορα θα φέρνουν τον οπορτουνισμό κοντά στον πειρασμό της διαχείρησης του συστήματος απο κυβερνητικές θέσεις. Οι μηχανισμοί της αστικής εξουσίας χρησιμοποιούν τον οπορτουνισμό σαν πολύτιμο όπλο διαχρονικά στην ιστορία του σύγχρονου καπιταλισμού και δίνουν την εγκρισή τους στην διαχείρηση απο τους οπορτουνιστές μόνο όταν έχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις. Την ταύτιση-συγχώνευση δηλαδή της πολιτικής των οπορτουνιστών με εκείνη της αστικής τάξης. Τότε μοιραία συμβαίνει μιά απότομη σοσιαλδημοκρατικοποίηση των μέχρι προ ολίγου “μαρξιστών” ... και η σχεδιασμένη δημιουργία νέων αναχωμάτων συγκράτησης της ριζοσπαστικοιποίησης των μαζών ... τα οποία θα αρχίζουν ξανά την ίδια πορεία απο την ίδια “αριστερή” πολιτική θέση, απ΄την ίδια αφετηρία. Υπηρετούν την πολιτική της αστικής τάξης ή κατά καιρούς υπηρετούν την πολιτική τμημάτων της αστικής τάξης. Υπηρετούν την πολιτική της μιάς ή της άλλης ιμπεριαλιστικής δύναμης.

8. Η εμμονή ότι η συνεργασία των αντίπαλων τάξεων θα φέρει τον “σοσιαλισμό” ... είναι εμμονή στο ανέφικτο. Προσπαθούν να αποτρέψουν τις επαναστάσεις ... την ίδια στιγμή που υποκριτικά σκούζουν για “συνεργασία” με τους κομμουνιστές. Σκούζουν όταν καλούν τους κομμουνιστές σε πατριωτικά, δημοκρατικά, αντιφασιστικά μέτωπα με την υπόγεια ελπίδα να ακυρώσουν οποιαδήποτε επαναστατική προοπτική ... την ίδια στιγμή που κάθε θεωρητική τους ανάλυση και κάθε πρακτική δράση τους είναι βαθειά αντικομμουνιστική ... την ίδια στιγμή που η ιδεολογική τους βάση (όλα τα σημεία που καταγράφονται) ... συμπίπτει με την ιδεολογική βάση του φασισμού. Δηλώνουν αντιφασίστες ... αλλά αντικειμενικά και εν γνώσει τους στρώνουν το δρόμο του εκφασισμού.



   Με αυτές τις σκέψεις άνοιξα την Προγραμματική Διακήρυξη της "Λαϊκής Ενότητας''
   Αμέσως αμέσως ... εκδηλώνονται τα πρώτα ανίατα οπορτουνιστικά συμπτώματα.
 
   Η αναπόφευκτη και εντελώς προβλέψιμη πολιτικά ... ολοκλήρωση της σοσιαλδημοκρατικοποίησης του Σύριζα (με την υπογραφή του μνημονίου) βαφτίζεται ... “προδοσία” που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία πάνω απο τα κεφάλια τους. Να πως την περιγράφουν: “Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διέλυσε βίαια το κοινωνικό συμβόλαιο που τη συνέδεε με τη λαϊκή πλειοψηφία” Προδόθηκαν, παραπλανήθηκαν, εξαπατήθηκαν !!!
 
   Να πως βλέπουν την δημιουργία του δικού τους αναχώματος: “Η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας έχει ως αφετηρία το συντριπτικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ... Η αντίσταση του ελληνικού λαού, πρωτοφανής σε διάρκεια και μαζικότητα κυρίως στα δύο πρώτα χρόνια της επιβολής των μνημονίων, αποτελεί, επίσης, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη Λαϊκή Ενότητα.” Η αφετηρία και η παρακαταθήκη τους είναι ... το αποτέλεσμα του μπάσταρδου, στημένου και εκβιαστικού δημοψηφίσματος του Τσίπρα και οι απολίτικοι αγανακτισμένοι της πλατείας ... όπου ... τι διαβολική σύμπτωση ... ψήφιζαν και διαδήλωναν πλάι-πλάι με τα φασισταριά χωρίς καμμιά ενόχληση.
Δηλώνουν εξαρχής πως δεν είναι κομματική σημαία ευκαρίας ... αλλά... η συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ... που μέσα του εχουν θέση διάφορες κοινωνικές ευαισθησίες, προοδευτικές πολιτικές παραδόσεις και ιδεολογικές προτιμήσεις ... Μας ενώνει η κοινή αναζήτηση, μέσα από διαφορετικούς δρόμους, μιας νέας κοινωνίας Τι να πεί κανείς !!! Μέσα σε λίγες γραμμές όλο σχεδόν το ιδεολογικό οπλοστάσιο του οπορτουνισμού !!! Εχουν σκαρώσει ένα μέτωπο που θα χωράει διάφορες ιδεολογίες και διαφορετικούς δρόμους για την νέα κοινωνία ... ρίχνουν μιά καλή δόση κατά του ιμπεριαλισμού και του μεγάλου κεφαλαίου ... και φτάνουν πανεύκολα στον σοσιαλισμό. Αυτό ήταν. Ούτε τάξεις, ούτε ταξικός πόλεμος, ούτε επαναστάσεις, ούτε βίαιες ανατροπές, ούτε εξάλειψη εκμεταλλευτών. Νάτο μπροστά μας πάλι το παραμύθι που ακούγαμε τόσα χρόνια απ΄τον Σύριζα.
 
   Παρακάτω ορίζουν ... τα άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για ν΄ανοίξει ένας νέος δρόμος. Αν αξίζει κάποιος να τα διαβάσει ... είναι μόνο για να καταλάβει για το πόσο εύστοχος είναι ο χαρακτηρισμός ... Σύριζα Νο2. Οτι λέγαν όλοι μαζί στον Σύριζα πριν τις εκλογές του Γενάρη ... το προτείνει τώρα ... ο Λαφαζάνης μόνος του. Αναφέρω μερικά ενδεικτικά ... κατάργηση των Μνημονίων, ... η διακοπή πληρωμών του χρέους με στόχο τη συνολική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, ... διεκδίκηση γερμανικών οφειλών, ... ο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, ... σταδιακή αύξηση των κατώτατων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, ... θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. ... Η εθνικοποίηση των τραπεζών ... «σεισάχθεια» ... θα διερευνηθούν τα σκάνδαλα του ξεπουλήματός ... Η εθνικοποίηση των τραπεζών θα επιτρέψει την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των θαλασσοδανείων που έχουν χορηγηθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους και της φοροδιαφυγής μέσω διάφορων λιστών τύπου Λαγκάρντ. ... επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων ... κατάργηση των ιδιωτικών εταιρειών επινοικίασης εργαζομένων ... κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα ... τερματισμός των ιδιωτικοποιήσεων ... εθνικοποίηση, ανασυγκρότηση και λειτουργία υπό καθεστώς εργατικού- κοινωνικού ελέγχου όλων των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων Οπως κάθε “σοβαρό” νεαρό ανάχωμα έτσι κι΄αυτοί ... ξεκινούν απο εκεί που ξεκίνησαν και οι προηγούμενοι !!! Το γεγονός αυτό απο μόνο του αποτελεί σοβαρή ... απόδειξη για τον ρόλο τους ως ανάχωμα.

    Και πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά ρε παλληκάρια ??
Θα “κατακρεουργήσεις” ... ωρέ Λαφαζάνη ... τον καπιταλισμό χωρίς να πειράξεις την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής ????? Είσαι μάγος !!!
Θα “κατασπαράξεις” ... ωρέ Παναγιώτη ... τον καπιταλιστή χωρίς να του πάρεις το μέσο ... και θα κάτσει να τον “ξεσκίσεις” με εργατικό έλεγχο χωρίς να αντιδράσει ????? Είσαι γητευτής τεράστιος !!!
Θα τους τινάξεις το σύστημα στον αέρα ... ωρέ Λαφαζάνη ... χωρίς λαική εξουσία ... αλλά με τα δικά τους όπλα δηλαδή την “αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία” ????? Είσαι μιά τεράστια κόμπρα !!! Τώρα καταλαβαίνω γιατί συμμάχησες με την Ζωή ... που παρά λίγο να γκρεμίσει τον καπιταλισμό με τον κανονισμό της βουλής !!!
Θα “ξεχαρβαλώσεις” ... ωρέ Παναγιώτη ... τον ιμπεριαλισμό της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ ... σκιζοντάς τους στα μούτρα τα μνημονιά τους ????? Είσαι ο δικός μας Robocop !!!
 
   Ας αφήσουμε όμως τα αστεία. Ο Παναγιώτης έχει σχέδιο !!! Τελικά μόνο το “καθίκι” ο Αλέξης ... δεν είχε σχέδιο. Το “κωλόπαιδο” που εξαπάτησε τον Παναγιώτη μας έλεγε ... πως όλα αυτά θα τα κάνει ... μέσα στο euro και στην Ε.Ε. χωρίς ν΄ανοίξει μύτη. Ομως την μέρα εκείνη που το “κωλόπαιδο” παραιτήθηκε ... ο Παναγιώτης έντρομος κατάλαβε πως για να γίνουν όλα αυτά ... αρκεί μόνο να βγούμε απ΄το euro. Και αμέσως ... έφτιαξε ένα μέτωπο ... με σχέδιο.

    Ποιό είναι το σχέδιο ??
Θα φύγουμε απο το euro … αλλά θα τους αλλάξουμε τα φώτα μένοντας στην Ε.Ε. !!! Δεν είμαστε παιδάκια και γνωρίζουμε πως οι εκβιαστές θα μας την πέσουν με κάθε μέσο και βεβαίως θα μας απειλήσουν με έξοδο και απο την Ε.Ε. ... πράγμα που εμείς δεν θέλουμε !!! Αν βέβαια μας πολυζορίσουν ... θα τους τραβήξουμε ένα δημοψήφισμα που θα τους κάνει τα μούτρα κρέας !!!
Σατανικό ... δαιμονικό το σχέδιο.
Για όποιον νομίζει ότι κάνω πλάκα ... να και η ακριβής διατύπωση ... “Απέναντι στην αναπόφευκτη επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ε.Ε. μπορεί να τεθεί εκ των πραγμάτων και ανά πάσα στιγμή στην ημερήσια διάταξη. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα καλέσουμε το λαό να επιμείνει στην εφαρμογή του προοδευτικού προγράμματος που έχει επιλέξει, παίρνοντας την απόφασή του για παραμονή ή όχι στην Ε.Ε. με δημοψήφισμα, όπως άλλωστε έγινε και γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.”
 
   Βέβαια όταν αγριεύει ο Παναγιώτης ... είναι ασυγκράτητος. Αυτή τη φορά τα έβαλε και με το ΝΑΤΟ !!! Μάλιστα δεσμεύτηκε εγγράφως ... υπέρ της εξόδου απ΄το ΝΑΤΟ ... κάτι βέβαια που έχει κάνει καμμιά διακοσαριά φορές στο παρελθόν αλλά πάντα το έπαιρνε πίσω. Τώρα όμως είναι ... πραγματικά αγριεμένος.

   Εχω αφήσει για το τέλος ένα μικρό απόσπασμα της διακήρυξης ... που δείχνει γλαφυρά το ... οπορτουνιστικό αμφιλεγόμενο. Δεν είμαστε νοσταλγοί της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής. Ξέρουμε ότι κάθε άλλο παρά παράδεισος για τις εκμεταλλευόμενες τάξεις ήταν η προ-ευρώ κατάσταση της χώρας μας. Αλλά τα 13 χρόνια που ζούμε με το ευρώ, ιδιαίτερα τα τελευταία, δεν ήταν καθόλου καλύτερα ... Είναι πια καιρός να επιχειρήσουμε μια λυτρωτική έξοδο.” Εξοδο ... για πού ωρέ Παναγιώτη ???

    Μα είναι πανεύκολο. Για την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής !!!
 
   Ολα θα τα κάνουν οι άνθρωποι ... για να περισώσουν οτι μπορούν απ΄τον καπιταλισμό.




  

      

1 σχόλιο:

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι