Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κοινωνικοί αυτοματισμοί

   Είναι τρομερά γελοίο να βασίζει κάποιος ολόκληρη την πολιτική του ... στον κοινωνικό αυτοματισμό ... και ταυτόχρονα να ισχυρίζεται πως είναι ... αριστερός. 
   Είναι ένας "αριστερός" ... που έχει υιοθετήσει την σπουδαιότερη πολιτική τακτική της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Στρέψε το ένα τμήμα του λαού ... ενάντια στο άλλο και θα απαλλαχθείς απ΄όλους τους απαιτητικούς !!! Οταν η αριστερά έχει υποκύψει σε τέτοιους πειρασμούς ... αυτό αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη ... πως έχουμε να κάνουμε με πιστούς υπηρέτες της αστικής εξουσίας, με "αριστερούς" υπηρέτες, με "προοδευτικούς" κολαούζους που στρέφονται με το μίσος του γενίτσαρου ενάντια στις τάξεις απ΄τις οποίες υποτίθεται γεννήθηκαν πολιτικά.
   Η εύρυθμη λειτουργία των μηχανισμών του κοινωνικού αυτοματισμού ... πάντα θα στηρίζεται στο ταπεινό ανθρώπινο ένστικτο που συμπυκνώνεται στην έκφραση ... ο θανατός σου, η ζωή μου !!! Μιά τάχα "έξυπνη" πολιτική τακτική ... μετατρέπεται αυτόματα σε κοινωνική βαρβαρότητα και κανιβαλισμό ... μεταξύ των εκμεταλλευόμενων μιάς κοινωνίας που με την σειρά της διασφαλίζει την "ησυχία" των εκμεταλλευτών.

   Είναι αυτονόητο πως στην λειτουργία αυτών των μηχανισμών συμμετέχουν ένα σωρό υπηρέτες της αστικής εξουσίας εκτός απο τα κόμματα μιάς κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τα πουλημένα συνδικάτα, οι πρεσβείες, ένας ολόκληρος συρφετός ΜΚΟ, οι κάθε λογής εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, εκκλησίες, σχολεία, η διανόηση και κυρίως οι σχεδιασμένες πολιτικές  της ευρωνατοικής φιδοφωλιάς ... δηλαδή ένα κανονικό στημένο παιχνίδι που στοχεύει και σε βραχυπρόθεσμα άμεσα αποτελέσματα ... αλλά και σε πιό μακροπρόθεσμα. Οι μηχανισμοί του κοινωνικού αυτοματισμού ... κάνουν πιό εύκολη την άμεση εφαρμογή της πολιτικής της αστικής τάξης ... αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζουν μιά κοινωνία για τις κρίσιμες στιγμές μιάς μελλοντικής κοινωνικής επανάστασης. Είναι δηλαδή ο κοινωνικός αυτοματισμός ... ή μάνα και ο πατέρας ... του κοινωνικού δαρβινισμού, του ρατσισμού.
Ο Στάθης το 2010 ... κατακεραύνωνε τον κοινωνικό αυτοματισμό ... χωρίς ο δυστυχής να υποψιάζεται οτι θρέφει το ίδιο φίδι στον κόρφο του !!! Καλά θα ήταν να ήταν έτσι. Αλλά όπως όλοι πρέπει να ξέρουμε ... ο οπορτουνιστής είναι τυφλός ... αν δεν είναι "πονηρός" !!!
   Που βρισκόμαστε τώρα ?? Στο σημείο που η "αριστερά" ... παίζει αριστοτεχνικά στα δακτυλά της τους κοινωνικούς αυτοματισμούς. Υπηρετεί πιστά τις ενδοταξικές πολυδιασπάσεις και αντιπαλότητες ... και προετοιμάζει το έδαφος στον κοινωνικό δαρβινισμό ... δηλαδή στον εκφασισμό ... και τελικά στον ίδιο τον φασισμό. 
   Φιλοδοξούν οι γελοίοι πολιτικοί μηχανισμοί του Τσίπρα ... να καταφέρουν να ξεπαστρέψουν αγρότες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και μικροεπαγγελματίες ... λέγοντας στον εργάτη και στον υπάλληλο ... κοίτα χτυπάω τους πλούσιους και μόνιμους φοροφυγάδες ενώ οι άλλοι μέχρι τώρα ξεσκίζαν εσένα ... λέγοντας στον συνταξιούχο ... κοίτα χτυπάω τους κλέφτες για να έχεις σύνταξη !!! Είναι τόσο γελοία τα επιχειρήματα ... που τάζουν την πάταξη της φοροδιαφυγής των μεσαίων στρωμάτων που τάχα κλέβουν ενώ όλοι ξέρουν πως οτι και να δηλώσεις θα φορολογηθείς με τα τεκμήρια !!! Π.χ. ... ένα σπιτάκι 80τμ στην πόλη και άλλο ένα 80τμ στο χωριό συν δυό αυτοκίνητα 1400 κε πενταετίας ... βγάζουν τεκμήριο καθαρών κερδών 22.000 € !!! Φορολογούν εισοδήματα που ξέρουν πως δεν υπάρχουν. Αν ένας αγρότης έχει και μερικές δεκάδες στρέμματα και ένα τρακτέρ ... ξεχάστε τον. Τι επιχειρούν κάνουν ?? Τα θεωρητικά συμμαχικά του εργάτη ... χαμηλά μεσαία στρώματα ... θέλουν να τα προλεταριοποιήσουν βίαια. Αυτό ακριβώς είναι ... η πολυπόθητη ανάπτυξη. Η αστική εξουσία επέλεξε αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο ... να τον αναθέσει στην "αριστερά". Και εκείνη ... σαν έτοιμη απο καιρό ... ανέλαβε τον ρόλο. Τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα η αριστερή κυβέρνηση ... συνειδητά τα αφήνει να κρύβουν τις πομπές τους (όπως πάντα) μέσα στα δαιδαλώδη δίκτυα της τάχα "επιχειρηματικής" δραστηριότητας. Δείχνουν σαν ένοχο τον επιστήμονα, τον επαγγελματία και τον αγρότη που μέσα στην άγρια κρίση παλεύει με νύχια και με δόντια να ζήσει και να μην πάει φυλακή ... και τον ταυτίζουν με τον μεγαλογιατρό, μεγαλοδικηγόρο, μεγαλέμπορα, μεγαλοκτηματία !!!
   Ενας ιδαίτερος παίχτης σε αυτό το παιχνίδι που η στάση του αποκτά τεράστια σημασία είναι ... ο ΣΕΒ ... που σχεδόν με ευχαρίστηση δέχτηκε την αύξηση (κατά 1%) των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών !!! Πως είπατε ?? Ο ΣΕΒ συμφωνεί μέχρι κεραίας ... με το "φιλολαϊκό" ασφαλιστικό-φορολογικό του Τσίπρα ... τον καλεί να κάνει γρήγορα ... παρότι ο Κατρούγκαλος διαλαλεί πως στόχο έχει να πληρώσουν άγρια οι πλούσιοι !!! Δεν σας κατακλύζει ένας άγριος ενθουσιασμός ?? 
Το μεγάλο κεφάλαιο γελάει χαζοχαρούμενα ... μπροστά στην "καταστροφή" του !!!
    Οι αυτοματισμοί συχνά έχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά πέρα απο κοινωνικά. Οι αριστεροί της κυβέρνησης νομίζουν πως θα ανακόψουν τους κοινωνικούς αγώνες ... αν καταφέρουν να τους βρωμίσουν με λίγη ας πούμε ... φασιστική ή νεοφιλελέ βρωμιά. Εχει ξαμολυθεί παντού ... ένας πούστικος (με την κακή έννοια) συρφετός απο γαμόσταυρα συριζάκια που κράζουν πως οι αγώνες δεν είναι του λαού ... αλλά μερικών φασισταριών και γραβατωμένων !!! Απο κοντά και ένας ... αριστερός αγωνιστής του κώλου ... κάποιος κύριος Νεφελούδης που δημιουργεί συνειρμούς του στύλ ... τρακτέρ-τάνκ που επιδιώκουν να γκρεμίσουν την αριστερή κυβέρνηση !!! Παρεμπιπτόντως ... αυτές τις μέρες ας προσέχουμε ... επειδή φαίνεται σαν κάτι να βρωμάει προβοκατόρικα σε σχέση ... με την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και τα σώματα ασφαλείας. Εφτασαν οι ανεκδιήγητοι να παρομοιάζουν τον Τσίπρα με τον Αλιέντε ... για να θυμηθούμε τον κακομοίρη τον Στάθη τον σκιτσογράφο ... όσο ακόμα είχε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της αριστεράς ... έγραφε και σχεδίαζε ...
Οπορτουνιστική ... διάνα !!! (ως συνήθως)
  

   Σε αυτό το σημείο θα εμφανισθούν οι φοβεροί και τρομεροί κατήγοροι και απηνείς διώκτες του κοινωνικού αυτοματισμού για να μας δώσουν την μαγική συνταγή που θα μας σώσει ... απ΄το να φαγωθούμε μεταξύ μας !!! Θα κηρύξουν ... την κοινωνική ειρήνη ... εν μέσω ενός ανειρήνευτου ταξικού πολέμου. Θα απαιτήσουν απο αυτούς που αγωνίζονται και διεκδικούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους ... και θα παρακαλέσουν τους άλλους να φέρουν την αναπτυξή τους γρήγορα. Αυτούς τους κήρυκες δεν τους απασχολεί καθόλου το γεγονός οτι η ανάπτυξη για την οποία προσεύχονται και παρακαλάνε ... προαπαιτεί την εργασιακή και κοινωνική σφαγή. Αυτοί οι κήρυκες ... θα καλούν πάντα σε διάλογο ... και ας είναι διάλογος για τις συνθήκες σφαγής. Οταν βέβαια το κόλπο του διαλόγου δεν πιάνει ... όλοι αυτοί οι "αγαθοί" κοινωνικοί ειρηνιστές και συμφιλιωτές ... κατρακυλούν στο άψε-σβήσε στα δόγματα του "νόμου και της τάξης" ... σαν την θλιβερή κυβερνητική εκπρόσωπο του Τσίπρα που απειλεί τους αγρότες που ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα.

   Στο τέλος αυτής της βδομάδας θα πρέπει να δωθεί μια όσο το δυνατόν πιό ισχυρή απάντηση στον ... κοινωνικό αυτοματισμό και στα κηρύγματα κοινωνικής συμφιλίωσης !!! Η πρέπουσα απάντηση ... που είναι μόνο μία.
   Η ταξική ενότητα ... η ταξική συμμαχία των εκμεταλλευόμενων.       


    
   Τα σφυριά ... θα συναντήσουν τα δρεπάνια.


   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι