Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μαρξισμός-Λενινισμός ... και μετανάστευση

   Ολο και συχνότερα διάφοροι καραεθνικιστές (δεξιών και αριστερών προελεύσεων) πιάνουν στο βρώμικο στοματάκι τους τον Μάρξ ... για να του αποδώσουν τάχα ... πως καλούσε τους εργάτες να αγωνιστούν κατά των μεταναστών !!! Οποιος μπεί στον κόπο να διαβάσει το μαρξιστικό αυτό κείμενο (A warning - March 15,1865-First published: in Der Bote vom Niederrhein, No. 57, May 13, 1866) θα καταλάβει πως ο Κάρολος δεν αναφερόταν στο φαινόμενο της μετανάστευσης (εξάλλου εκείνη την εποχή δεν είχε πάρει τις διαστάσεις που πήρε αργότερα στον μονοπωλιακό καπιταλισμό) ... αλλά στις προσπάθειες κάποιων άγγλων και σκωτσέζων εργοδοτών να "εισάγουν" απο άλλες ευρωπαικές χώρες ... στην ουσία απεργοσπάστες !!! Ενα μαρξιστικό κείμενο που βάζει με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο το διεθνιστικό καθήκον του κάθε εργάτη ... έρχεται να το βάλει στο σαπισμένο στόμα του ο κάθε χρυσαυγίτης, ο κάθε άδωνις, ο κάθε καζάκης κλπ κλπ ... για να αποδείξει πως ο Μαρξ δεν είπε ποτέ το ... "Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε" !!!

   Το φαινόμενο της μετανάστευσης άρχισε να εμφανίζεται αργότερα. Μιά πρώτη προσέγγιση απο τον Λένιν (Απαντα τόμος 24 - σελ. 90)


    Αμέσως ο διαλεχτικός τρόπος ανάλυσης του Βλαδίμηρου ... μέσα στην δυστυχία του ξεριζωμού ... βλέπει κοσμοιστορικά γεγονότα. Βλέπει το παγκόσμιο χωνευτήρι του προλεταριάτου να γεννιέται (Απαντα τόμος 24 - σελ. 90)

   Βλέπει ... τον εθνικισμό να αντιστέκεται σαν ένα αντιδραστικό φαινόμενο στην ιστορική μοίρα του ανθρώπου (Απαντα τόμος 24 - σελ. 126)
   
   Βλέπει την αστική εξουσία να επιδιώκει να εκμεταλλευτεί προς οφελός της τα νέα φαινόμενα. Κυρίως βλέπει τα διεθνιστικά καθήκοντα των εργατών ... απέναντι στους εργάτες που καταφθάνουν απο άλλες χώρες (Απαντα τόμος 24 - σελ. 93) 

   Ο Λένιν περιγράφει την "τύχη" των ιταλών μεταναστών της εποχής του ... στις πιό βρώμικες δουλειές, στη φτώχεια, στα γκέτο ... αλλά και τον τρόπο που διαλέγει να αντιμετωπίσει τους μετανάστες ... το κάθε "μικροαστικό κάθαρμα" που βλέπει στον εθνικισμό την σωτηρία του (Απαντα τόμος 27 - σελ. 17) 


   Πολύ νωρίς ... τα μικροαστικά καθάρματα θέλησαν να περάσουν την βρωμιά τους και μέσα στα επαναστατικά κόμματα της εποχής. Αρχισαν να καταλαβαίνουν πως τα προνόμια της θέσης τους σαν εργάτες μιάς ισχυρής αποικιοκρατικής "πολιτισμένης" χώρας ... κινδυνεύουν. Αντί να "δούν" τον πραγματικό αντίπαλο - τον εθνικό καπιταλιστή - και να στραφούν στην διεθνιστική οργάνωση της πάλης τους ... άρχισαν να παρακαλάνε τους καπιταλιστές να απαγορεύσουν την μετανάστευση !!! (Απαντα τόμος 16 - σελ. 77 και Απαντα τόμος 16 - σελ. 91)  

   Οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή "οικοδομούσαν" την σημερινή τους κυριαρχική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα ... με την εκμετάλλευση στρατιών μεταναστών ... αλλά τα φυντάνια του οπορτουνισμού στο αμερικάνικο εργατικό κίνημα ... έπρεπε να τα βάλει στην "θέση" τους ο Λένιν. Είχαν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις του συνεδρίου της Στουτγάρδης (1907). 
   Quiz: Πως αποκαλούσαν τους αγγλο-αμερικάνους οπορτουνιστές της εποχής με την "ακαταμάχητη" τάση προς τον εθνικισμό ?? 
   Jingo !!! Ο "επιθετικός πατριωτισμός" ... ένας όρος πρόγονος του σωβινισμού-σοσιαλσωβινισμού (Απαντα τόμος 27 - σελ. 76) 

   Για τους επαναστάτες ... ένας δρόμος υπάρχει. Τα υπόλοιπα περί μέσων δρόμων, τρίτων δρόμων κλπ κλπ ... ήταν και παραμένουν ... μάσκες για να κρύβει ο κάθε πικραμένος "αριστερός" και ο κάθε βρωμερός σοσιαλδημοκράτης τις πομπές του. (Απαντα τόμος 27 - σελ. 19)
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι