Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Δένει το γλυκό ... αργά αργά. Το ατσάλι ??

   # Φαντάζει γελοία και είναι απελπισμένη κάθε προσπάθεια ... του κάθε νεοφιλελέ, του κάθε φασίστα, του κάθε φασιστοφιλελέ ... να "χρεώσει" τον νεοφιλελεύθερο (ΤΙΝΑ) κατήφορο των Συριζανέλ ... στην αναβίωση τάχα κάποιας "σοβιετίας" απο την "κομμουνιστική" κυβέρνηση του Τσίπρα !!! Στην ουσία όλο το κρυφό και φανερό φασισταριό ... προσπαθεί να αποδείξει οτι είναι αδίστακτοι "κομμουνιστές" ... όλοι όσοι βόλεψαν τον κώλο τους στον  συρφετό της πρώτης-δεύτερης φοράς αριστερά τον οποίον η αστική εξουσία επέλεξε να διαχειριστεί την κρίση σε αυτή την φάση. Ο φασίστας αποκαλεί κομμουνιστή ... τον σοσιαλφασίστα !!! Το παιχνιδάκι αυτό συνεχίζουν να το παίζουν (ενεργητικά οι πρώτοι και κρυφοπαθητικά αλλά με έκδηλη ανακούφιση οι δεύτεροι) επειδή δεν έχουν και πολλά πράγματα να τους ξεχωρίζουν ... αλλά και επειδή φαίνεται πως το game έχει ακόμα ψωμιά, παρότι δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγα ψήγματα λογικής για να καταρρεύσει. Ακόμα όμως δεν έχει καταρρεύσει ... ακόμα πολλοί συνεχίζουν να τσιμπάνε. Φανταστείτε τι "πανηγύρι" θα γινόταν τώρα ... εαν το ΚΚΕ τότε είχε κάνει το λάθος ... να μπεί στην παγίδα της "αριστερής συνεργασίας" με τον ανερχόμενο λέοντα-ελπίδα του Σύριζα (και τα άλλα αριστερά και αυτόνομα ζωάκια) ... που μεταμορφώνεται τώρα στην πραγματική του φύση. Εκείνη του σοσιαλφασιστικού φιδιού. Εαν τον εργάτη ... που δεν νοιώθει εργάτης αλλά ένας μάγκας που θα πιάσει την ευκαιρία, ένας "αυριανός επιχειρηματίας" ... τον πείσεις οτι τον σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό και την δίκαιη κοινωνία την εκφράζει ο Τσίπρας ... τότε τον ρίχνεις απευθείας και εν γνώσει σου στην αγκαλιά του φασισμού. Είτε είσαι ο νεοφιλελεύθερος που δεν διαθέτει άλλη λύση για να σώσει την υπαρξή του ... είτε είσαι ο ψευτοαριστερός που για να σώσεις την υπαρξή σου διαλέγεις να υπηρετείς τον εκφασισμό της αστικής εξουσίας επειδή είσαι και πολύ "δημοκράτης" και δεν ανέχεσαι διχτατορίες του προλεταριάτου και άλλα τέτοια. Αυτοί οι δυό τύποι αποτελούν τις κινητήριες μηχανές του φασισμού ... και σοφά έπραξε το ΚΚΕ σαν έτοιμο απο καιρό ... να τους διαολοστείλει απερίφραστα και έγκαιρα παρότι έχασε τους μισούς του ψηφοφόρους μέσα σε μιά μέρα. 

   # Βλέποντας σήμερα τις φάτσες της φωτογραφίας απο την εποχή των αγανακτισμένων της πλατείας ... μόνο τον εργάτη χωρίς ταξική συνείδηση λυπάσαι. 
   # Ακούστε τι θράσος έχει απομείνει σήμερα σε κάποιους απο εκείνους τους "πλατειάδες" ... "Κοιτάξτε την Γαλλία ... ξεσηκώθηκε !!! Γιατί ?? Γιατί εμείς εδώ πνιγόμαστε στην αδράνεια ?? Μα είναι απλό !!! Στην Γαλλία δεν υπάρχει ΚΚΕ για να καπελώσει και να ξεφουσκώσει το εργατικό ξέσπασμα !!!"  Ποιοί τα λένε αυτά ?? Κάτι αριστεροχωριάτες αγωνιστές που τότε στις απεργίες δηλώναν ασθένεια (χρονία η νόσος), μετά τους έτσουξε πολύ ... η εμπειρία Σύριζα ... και τώρα που το κίνημα πρέπει να βγεί απο την αδράνεια (αλλά και να απαλλαχθεί απο τον βρόγχο του ΚΚΕ - έτσι λένε) ... κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις σε αριθμό ίσο ή μικρότερο απο τα κοντάρια των πανώ τους !!! Θαύμα, θαύμα !!! Πέντε-δέκα το "πραγματικό" κίνημα ... χιλιάαααααααδες οι σεχταριστές. Θαύμα, θαύμα !!! Απο ένα κίνημα εν υπνώσει ... που με τα χίλια ζόρια, αποκλειστικά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ οργανώνει μιά 48ωρη απεργία ... θέλουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας !!! Θαύμα, θαύμα !!!

   # Και στην Γαλλία τι γίνεται ?? Είναι ταξικό το κίνημα ?? Προφανώς έχει ταξικά χαρακτηριστικά ... αλλά έχει και "πλατείες" με ολονυκτίες, παρότι σε δεύτερο πλάνο τελευταία. Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει ένα τέτοιο κίνημα που δεν έχει ταξικό ΚΚ ... αλλά ΚΚ-μαριονέτα-απ΄τις καλύτερες φίλες του Τσίπρα κάποτε ?? Θα έχει αποτέλεσμα την συσπείρωση εργατικών δυνάμεων γύρω απο ταξικούς στόχους ή θα οδηγηθεί για άλλη μιά φορά ένα τέτοιο κίνημα στον "ασφαλή" δρόμο των στόχων μιάς γαλλικής εργατικής αριστοκρατίας ?? Η δεδομένη αποφασιστικότητα και ένταση κατά την έκρηξη αυτού του κινήματος ... θα αποκτήσει αναβαθμισμένα (ποιοτικά και ποσοτικά) πολιτικά χαρακτηριστικά τέτοια που να είναι αντίστοιχα με την ισχύ και τον βαθμό οργάνωσης του γαλλικού βιομηχανικού προλεταριάτου ?? Πάντως ο ευρωμουνόδρομος (που λέει και ο Μπούτας) ... δείχνει να συναντάει σοβαρά προβλήματα στην Γαλλία. Το γαλλικό κίνημα δεν φαίνεται να τσιμπάει στην καλλιεργημένη ισλαμοφοβία ... ειδικά τώρα που αρχίζει να καταλαβαίνει πως τα έκτακτα μέτρα σε όλη την Ευρώπη τελικά ήταν για το δικό του "τομάρι". Τα φασισταριά στη Γαλλία έχουν λουφάξει περιμένοντας τις εξελίξεις ... την ίδια στιγμή που εκδηλώνεται διεθνιστική αλληλεγγύη και κάποιες φύτρες πανευρωπαικού συντονισμού. Το ΠΑΜΕ έστειλε αντιπροσωπεία. Μπορεί να μην υπάρχει ταξικό ΚΚ ... αλλά κατά πως φαίνεται στο γαλλικό κίνημα δρούν και πρωτοστατούν πραγματικοί κομμουνιστές ... την ίδια στιγμή που κάποια μεγαλοστελέχια της CGT αρχίζουν να μιλάνε για ... "την ανάγκη να σταματήσει αυτή η κρίση" !!! Αυτά είναι άραγε τα πραγματικά όρια του σημερινού γαλλικού εργατικού κινήματος ?? Αυτά θα ήταν τα όρια του γαλλικού εργατικού κινήματος εαν το ιστορικό Γαλλικό ΚΚ έπαιζε τον ταξικό του ρόλο ?? Οι γάλλοι εργάτες τελικά θα δούν το Euro 2016 ... στο πεζοδρόμιο ή ... στον καναπέ ?? Παρέα με μιά άχρηστη νίκη ή με μιά χρήσιμη ήττα ?? 

   # Μιά τελειωμένη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία ... πετάει πέντε-έξι χιλιάδες σελίδες με νεοφιλελέ νόμους, σε 153 αριστερά γίδια ... και τα κυνηγάει να τους ψηφίσουν σε λίγες ώρες με σκοπό ... να "κατατροπώσουν" τον νεοφιλελευθερισμό !!! Σε λίγο που τα γίδια άρχισαν να βλέπουν τι ψήφισαν ... άρχισε να αποκαλύπτεται το απύθμενο θράσος του κάθε υπηρέτη του κεφαλαίου που επιμένει να το παίζει αριστερός πρωθυπουργός. Ομως το παλληκάρι ο Τσίπρας ... "δουλεύει σκληρά, δεν έχουν καταλάβει πόσο πολύ προσπαθεί ο πρωθυπουργός για να λύσει τα προβλήματα" !!! Ποιός το είπε αυτό ?? Μα ο Κοκός ... ο πρώην βασιλιάς ... ο "δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς ... είμαι ο βασιλεύς τελεία και παύλα" !!! Μάθανε οτι γαμιόμαστε και πλάκωσαν και τα ραμολιμέντα. Εμαθε ο Κοκός οτι εκεί στο Ελλάντα υπάρχει ένας πρωθυπουργός που γυρνάει τούμπα τα δημοψηφίσματα ... και δίκιο έχει ... του μπήκαν κάποιες ιδέες. Το έργο της επανεμφάνισης του Κοκού το ανέλαβε ο Αλαφουζοσκάις ... με αποτέλεσμα να μείνει στον κύριο Χαντζηνικολάου το άχαρο καθήκον να εμφανίσει για νιοστή φορά στο γυαλί ... τον Βασίλη Λεβέντη. Απόγνωση. Ρε τι κάνει ο κόσμος για να "επιβιώσει" (!!!) ειδικά τώρα που ... παρότι διάφορα αριστερά θερία κάναν την κηδεία του MEGA στο διαδίκτυο οραματιζόμενα την συντριβή του καπιταλισμού ... το μεγάλο κανάλι τελικά αναστήθηκε. Θαύμα, θαύμα ... η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα !!! Και ο Κοκός ο ίδιος το παραδέχτηκε ... "αν θέλει ο λαός να ξαναγίνει βασιλιάς ... θα γίνει" !!! Ποιός ?? Ο Κοκός ... ο γιός της Φρι(δερί)κης ... Δένει το γλυκό ... ρε δένει το γλυκό αργά-αργά
Η κοπελίτσα της φωτογραφίας ... είναι η Φριδερίκη ... η Κοκομαμά.

   # Οπως φαίνεται ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε και πάλι φέτος ... σαν τις περσινές στιγμές ... "μένουμε Ευρώπη". Ο Τσίπρας και νεκρούς ανασταίνει. Ας ξαναθυμηθούμε μερικές ομορφιές του περασμένου καλοκαιριού ... 


   # Το παιχνίδι αρχίζει να παίζεται εμφανώς με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η έννοια της αριστεράς όπως την ξέραμε υπάρχει μόνο στα πικρά χαμόγελα των αμετανόητων συριζαίων και στο μυαλό των πικραμένων απο τον Τσίπρα αριστερών που πάντα τρόμαζαν και ακόμα τρομάζουν μην τους ταυτίσουν με το ΚΚΕ. Τώρα πιά ούτε στα λόγια δεν επικαλούνται την "συνεργασία" με το ΚΚΕ ... τώρα αρχίζουν να ψελίζουν τους μύχιους απο χρόνια πόθους τους ... δηλαδή πως για να "ανέβει" το κίνημα πρέπει να ξεμπλέξει με το ΚΚΕ που το καθηλώνει !!! Αυτό προσπαθούν να πουν όταν ιδρωκοπάνε να απονευρώσουν απο κάθε τι ταξικό τις γαλλικές εξελίξεις και τελικά όλα να τα αποδώσουν στην έλλειψη ενός ΚΚ σαν και το δικό μας. Μερικοί απο αυτούς μάλιστα δεν διστάζουν να αποδώσουν την ένταση της ταξικής πάλης στην Γαλλία ... στην ευνοική εξέλιξη των γαλλικών ολονύκτιων στις πλατείες ... κάτι που δεν έγινε - λένε - με τις δικές μας πλατείες επειδή προφανώς ανακατεύτηκε το δογματικό, σταλινικό ΚΚΕ - εννοούν. "Εν γνώση τους" δεν θέλουν να βάλουν μυαλό. Δεν μπορεί να συμβαίνει τίποτα άλλο παρά να στηρίζουν την πολιτική τους επιβίωση στην ελπίδα ενός μελλοντικού ρόλου ... ενός νέου αναχώματος που θα έπρεπε λογικά να ξέρουν πως αυτή την φορά δεν θα λειτουργήσει σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της ευνοικής και ραγδαίας ανόδου του Σύριζα αλλά σε συνθήκες ... ενός τεράστιου και πολύπλευρου μηχανισμού εκφασισμού της κοινωνίας - τώρα που το αριστερό όραμα αποδείχθηκε εφιάλτης - που όπως είδαμε μπαίνει σε κίνηση συνειδητά απο όλον τον "συνταγματικό" κοινοβουλευτικό συρφετό ... τόσο εξώφθαλμα που κάνει τα φασισταριά της ΧΑ να αποθρασύνονται τρίβοντας τα "καθαρά" χεράκια τους.
   # Απέναντι σε όλο αυτό τον σκηνικό υπάρχει μόνο του το ΚΚΕ. Οταν οι κεραυνοί βαράνε τον λαό κατακέφαλα ... ψάχνει τρύπα να κρυφτεί ... αν δεν παραλύσει. Τότε το λιγώτερο που έχουν να κάνουν οι κομμουνιστές είναι να παραμείνουν κομμουνιστές δίπλα στον παραλυμένο λαό. Εκεί βρισκόμαστε τώρα.     

3 σχόλια:

  1. Πραγματικα ητανε το ΚΚΕ ετοιμο απο καιρο. Αμεσως μετα το 1991 ξεκινησε αργα και βασανιστικα η ανασυγκροτηση του κομματος η μελετη της Ιστοριας και η αποκατασταση των Επαναστατικων του χαραχτηριστικων που ειχανε γινει Κουρελοχαρτο μεσα στην ΕΔΑ και στο ΕΑΜ με χαρακτηρα Πολιτικου Μετωπου. Εχωντας παρακαταθηκες της αντισταση του λαού το 1941 44 και ιδιαιτερα την Εποποιια του ΔΣΕ προχωρήσαμε μπροστά και στο 15ο Συνεδριο το 1996 βάλαμε τις βάσεις για το νεο προγραμμα του κόμματος. Ετσι βρεθηκαμε ετοιμοι το 2012 να αποφύγουμε την παγίδα ασχτα με τους ψηφους που χαθήκανε κουβαλόντας Κοινοβουλευτικές αυταπάτες απο πριν το 1991 και για δεκαετίες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε δύο ορθογραφικές διορθώσεις:
    - μόνο τον εργάτη χωρίς ταξική συνείδηση λυπάσε. (λυπάσαι)
    - άρχισε να αποκαλύπτετε το απύθμενο θράσος (αποκαλύπτεται).

    Κατά τα άλλα: συνέχισε έτσι, πολύ σωστές οι αναλύσεις που κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις διορθώσεις. Ολο και κάτι θα ξεφεύγει

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι