Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Οι παναστάτες επιστρέφουν ... και συναντούν το λαουτζίκο



   Αμεση έξοδο απο ΕΕ και euro ... Τώρα χωρίς προαπαιτούμενα και άλλες τέτοιες μαλακίες που μας καθυστερούν ... Θέλουμε να σώσουμε το λαουτζίκο που στενάζει εμείς !!! 
Είμαστε ανυπόμονοι εμείς όπως όλοι οι πραγματικοί επαναστάτες !!!  Δεν είναι αστείο, δεν είναι να παίζεις με την μοίρα του κοσμάκη !!!
   Φθινοπωριάζοντας ... βγαίνουν στη γύρα σιγά-σιγά σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι παναστάτες. Επιστρέφουν απ΄τις διακοπές ... Λαφαζαναίοι, αγριεμένοι αντάρσυοι, εργατικοί αγώνες, ΝΑΡ κλπ κλπ ... και απο κοντά σε απόσταση "ασφαλείας" κάτι Καζάκηδες, κάτι Κατσανέβες, κάτι χριστιανικές δημοκρατίες και βεβαίως η Ζωζώ η πρόεδρα !!! Ολοι σε παράταξη μάχης.

   Δεν μπορούμε εμείς να βάζουμε προαπαιτούμενα για την σωτηρία του λαού ... όπως κάνει το ΚΚΕ που πολεμάει με νύχια και με δόντια να μείνουμε στο euro και στην ΕΕ. Ακους εκεί να λένε οι κουκουέδες στο λαό οτι για να φύγουμε απο την ΕΕ ... πρέπει ο λαός να κάνει τα κουμάντα του για την δική του λαική εξουσία !!! Ανήκουστο ... αφού ο λαουτζίκος σκιάζεται τις εργατικές εξουσίες ... προγκάει, δεν συσπειρώνεται τι να κάνουμε ??
   Είναι γνωστό οτι αυτά τα παλληκάρια έχουν φτιάξει το δικό τους "λογικό" σχήμα που εξυπηρετεί στην επιβιωσή τους ως ανάχωμα. Δεν έχουν ... ούτε μπορεί να έχουν ... άλλο ρόλο. Να τι λένε στην πράξη : Την έξοδο απο την ΕΕ και το euro θα την διεκπεραιώσει μοιραία και αναγκαστικά μιά αστική εξουσία επειδή μιά έξοδος με εργατική εξουσία ... είναι η δευτέρα παρουσία. Αυτά λένε ... οτι λέγανε και οι Συριζαίοι μέχρι να βολέψουν τους κώλους τους στις κυβερνητικές αστικές πολυθρόνες.
   Το ΚΚΕ παλεύει για την έξοδο με λαική εξουσία ... ζήσε Μάη να φας τριφύλλι (τόση πίστη έχουν στον λαό που θέλουν να τον κάνουν να παναστατήσει με τον τρόπο τους !!!) ... ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟ ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... Θα παλέψουμε για έξοδο απο το euro/ΕΕ (καλά, στο σημείο αυτό η σταρτηγική και η τακτική ανάλυση σπάει κόκκαλα ... άλλοι θέλουν έξοδο απο το  euro αλλά παραμονή στην ΕΕ και άλλοι τα θέλουν όλα) ... με το λαό μακρυά απ΄την εξουσία ... τάπαμε ο λαουτζίκος σκιάζεται αμα του δίνεις εξουσία !!! Εστω με μιά εξουσία κάποιων άλλων ... αλλά που ο λαός θα μπορεί να την ελέγχει.
   Εξουσία ποιών ωρέ παλληκάρια αφού δεν θα είναι εξουσία του λαού ?? 
   Εξουσία κάποιων αστών ...
   Τι αστών δηλαδή ... φιλολαικών ?? Μήπως θα είναι καμμιά εξουσία αστικο-εργατική ?? Δεν αποκλείεται καθόλου να σκέφτονται και τέτοια σενάρια αφού πολλοί απ΄αυτούς στο παρελθόν έχουν βαλθεί να καταργήσουν την πάλη των τάξεων και να μας "συμφιλιώσουν" όλους.

   Στα επίσημα ντοκουμέντα τους οι παναστάτες αυτοί δεν τολμούν να μιλήσουν για αστούς κάπως προοδευτικούς ή αντινεοφιλελέ αστούς ή έστω λιγάκι ψυχοπονιάρηδες και φιλολαικούς ... μετά το αγγούρι σε σχήμα πούzzας (ιταλικό είναι αυτό) ... που εισέπραξαν απο τον Τσίπρα. Αλλά στην πράξη και όταν μιλάνε στον λαό δεν λένε αυτά που λένε στα ντοκουμέντα ... του λένε οτι του έλεγαν μέχρι να μας κατσικωθεί ο Τσίπρας στον σβέρκο ... 
   Μιά άλλη (αστική) εξουσία θα είναι αυτή που θα μας βγάλει απο την ΕΕ ... εμείς θα θέλαμε ένα αριστερό brexit, ένα lexit αλλά απ΄το ολότελα καλή κι΄η παναγιώταινα ...  
   ... εξού και η παναστατοκαυλώδης ονείρωξη που τράβηξαν με το (αστικό) Brexit τις προάλλες. Σαν έρθει εκείνη η ώρα ο λαός θα καταλάβει τα πλεονεκτήματα του Grexit και ως δια μαγείας θα διακτινισθεί στην δευτέρα παρουσία και θα οικοδομήσει τον σοσιαλισμό. Δηλαδή μιά αστική εξουσία λιγάκι βλαμμένη που δεν της κόβει και πολύ ... θα την παραπλανήσουν αυτοί οι παναστάτες και θα την αναγκάσουν να μας απαλλάξει απο τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ... και είναι τόσο μαλάκες, μαλθακοί και μπουταλάδες αυτοί οι αστοί που δεν καταλαβαίνουν πως αν μας βγάλουν απ΄τους μηχανισμούς αυτούς υπογράφουν την καταδίκη τους. Είναι σύγχρονοι μαρξιστές-λενινιστές ωρέ τα παλληκάρια και τάχαμε παρεξηγήσει. Αυτοί βάλαν το μυαλό τους κάτω, το έστυψαν ... ανέλυσαν τον σύγχρονο καπιταλισμό ... και ανακάλυψαν μιά νέα αστική τάξη !!! Αυτή που είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει !!! Που να ταλαιπωριέται ο λαουτζίκος με εργατικές εξουσίες και άλλα τέτοια μπανάλ. Υπομονή χρειάζεται και οι αστοί θα τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα.
   Προσοχή φωνάζουν οι παναστάτες ... μην μπερδευτείτε μ΄αυτά που λέει το ΚΚΕ ... Αυτοί θέλουν πρώτα να πάμε στην δευτέρα παρουσία και μετά να ξαναγυρίσουμε πίσω για να βγούμε απο την ΕΕ !!! Οι κουκουέδες έχουν σαν προαπαιτούμενο της εξόδου απο την ΕΕ ... τον σοσιαλισμό ... τι σοσιαλισμό ρέ ?? τον κομμουνισμό ... την αταξική κοινωνία. Τότε θα μας βγάλουν οι κουκουέδες απο την ΕΕ. Ρε οι κουκουέδες πετάνε στα σύννεφα ... Δεν καταλαβαίνουν το πανούργο σχεδιό μας ... 
   Κακομοίρη λαουτζίκο προσπαθούν να σε παρασύρουν στους τυχοδιωκτισμούς της εργατικής εξουσίας ... και εμείς την εργατική εξουσία θέλουμε αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα. 
   Ετσι κάνουν πάντα οι κουκουέδες ... σου γεμίζουν τα μυαλά με μπούρδες για εργατικές εξουσίες που πρέπει λένε να τις παλέψεις ταυτόχρονα με την αποδέσμευση απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ !!!
   Αφού τα φοβάσαι αυτά λαουτζίκο μου. Δεν τα φοβάσαι ??
   Δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου λέμε εμείς τα τζιμάνια ... η δική σου εξουσία θα έρθει στην δευτέρα παρουσία ... Τι ?? Ακόμα πιστεύεις τους κουκουέδες ??
   Και γιατί ρε παιδιά τα κάνει αυτά το ΚΚΕ ?? Γιατί δεν έρχεται μαζί σας ?? Γιατί δεν καταλαβαίνει το έξυπνο σχεδιό σας ??
   Επειδή φοβούνται την επανάσταση οι δειλοί !!! Επειδή τους έχει καταπιεί το σύστημα τους πουλημένους !!! Μόνο το μαγαζάκι τους τους νοιάζει !!! 
   Ναι αλλά δεν καταλαβαίνω ... δεν στροφάρω και πολύ. Πως γίνεται να θέλετε για συμμάχους αυτούς τους πουλημένους δειλούς ?? Δηλαδή το ΚΚΕ ... φοβάται την επανάσταση που έχει ξεπουλήσει ?? Λαουτζίκος είμαι, μπερδεύομαι. Με καλή πρόθεση ρωτάω ... με καταλαβαίνεις.
   Ναι, Ναι βεβαίως για τον σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι. Στο κάτω-κάτω της γραφής και εμείς οι πραγματικοί επαναστάτες δεν λέμε πολύ διαφορετικά πράγματα απο το ΚΚΕ ... Μοιάζουμε πολύ με αυτούς ... διάβασε τα ντοκουμέντα μας, σχεδόν τα ίδια λέμε. Αλλά αυτοί θέλουν να καπελώσουν την επανάσταση ... τα θέλουν όλα δικά τους. Αν δεν ελέγχουν την κατάσταση τότε την εχθρεύονται. Να εμάς μας θεωρούν οπορτουνιστές και τυχοδιώκτες επειδή σου λέμε το αυτονόητο ... Οτι δεν μπορείς να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου. Μπορείς ?? Δεν μπορείς. Μας λένε τυχοδιώκτες επειδή σου λέγαμε πως ο Τσίπρας κάτι καλο θα σου φέρει, κάπως καλύτερος θα είναι απ΄τους άλλους. 
   Τι δεν είναι ?? ... εεε λαουτζίκο έχεις και εσύ τα δίκια σου, αλλά μας παραπλάνησε το κωλόπαιδο, μας κορόιδεψε. Εξάλλου λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που κάθονται ... να σαν τους κουκουέδες. Εμείς που ξεσκιστήκαμε στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια ... εεεε κάναμε και μερικά λαθάκια. 
   Μας λένε τυχοδιώκτες επειδή σε κάθε σωματείο πάμε με την ΓΣΕΕ για να τους ξεσκεπάσουμε ... εεε αφού θέλουν να μας καπελώσουν ... τι να κάνουμε ?? Να πάμε με το ΠΑΜΕ σε λιτανείες ... εμείς οι επαναστάτες ?? Μας λένε τυχοδιώκτες επειδή πέρσι σου λέγαμε πως αν ψηφίσεις το ΟΧΙ του Τσίπρα μπορεί να σωθούμε απο τα δεινά μας ... ενώ αυτοί οι καριόληδες ... τους είδες, ψήφισαν να μείνουμε στην ΕΕ και στο euro !!!
   Που το δες αυτό κυρ΄παναστάτη μου ??
   Μα όταν σου λένε έξω απο την ΕΕ με εργατική εξουσία ... τι καταλαβαίνεις δηλαδή εσύ ο λαουτζίκος ο κακομοιρασμένος ?? Μέσα στην ΕΕ καταλαβαίνεις !!! εεε ?? Δεν μπορείς να καταλαβαίνεις τίποτα άλλο.
   Μα ... εεε ... κάπως ... εεε ... και μετά συγχωρήσεως δηλαδή ... Ισως μου φαίνεται και λίγο λογικό αυτό που λέει το ΚΚΕ 
   Λογικό αυτό που λέει το ΚΚΕ ?? Σου φαίνεται λογικό αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις πριν να έρθει η δευτέρα παρουσία ?? Τι έχεις πάθει ?? 
   Εεε λέτε να είναι σοβαρό ?? Κινδυνεύω ??
   Βεβαίως κινδυνεύεις ... Θανάσιμα μην σου πώ. Ακου τι θα κάνουμε. Είναι θεραπεία αυτό ... δεν είναι παίξε γέλασε !!! Θα λέμε οτι παλεύεις για τον σοσιαλισμό ... για να αισθανθούμε όλοι καλύτερα βρε παιδί μου ... και δεν θα είναι ψέμα. Ολοι για τον σοσιαλσμό παλεύουμε. Θα ξεχάσεις το ΚΚΕ, τα σωματεία και τους άγονους αγώνες ... Θα με εμπιστευτείς, θα με βάλεις στη βουλή και τότε θα κουνηθεί ο κόσμος συθέμελα
   Εεεε θα έχει η δευτέρα παρουσία ?? 
   Υπομονή τέκνο μου ... το όνειρο και η πίστη χρειάζονται θυσίες
   Κι΄άλλες θυσίες κυρ΄παναστάτη μου ??
   Τις θυσίες τώρα δεν θα τις κάνεις για να παραμείνεις στο euro ... θα τις κάνεις για να απαλλαγείς απο το euro !!!
   Εεεε και τι θα γίνει τότε ??
   Θα είσαι πιό έξυπνος τέκνο μου ... πιό μάγκας ... θα έχεις μοιάσει σε μας ... κατ΄εικόνα !!!
   Εεεε αλλά και πάλι ξεπατωμένος απο τις θυσίες 
   Μπορεί να γίνει αλλοιώς τέκνο μου ??
   Οχι οχι οχι τάπαμε ... πίσω μου σ΄έχω σατανά !!!
   Μπράβο τέκνο μου ... Ετσι επαναστατικοποιείσαι πραγματικά !!! Πάμε πολύ καλά
   Ωραία ήδη νοιώθω καλύτερα ... να ρωτήσω και κάτι άλλο ??
   Σε ακούω τέκνο μου
   Καλά εγώ πρέπει να κάνω θυσίες για να φύγω απο το euro ... τις θυσίες που έκανα για να μείνω θα μου τις ξαναγυρίσουν πίσω ??
   Εεεε βεβαίως αυτό λέμε ντέ !!! Τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις !! Μπράβο  ... αλλά μη νομίζεις πως αυτό θα συμβεί σε όλους ... μόνο στους πιστούς ... αυτό μπορείς να το καταλάβεις ... αμ τι νόμιζες μπρίκια κολλάμε ??
   Και αυτοί που με ξεζουμίζουν τόσα χρόνια ... Τι θυσίες θα έχουν κάνει αυτοί ?? Τι θα έχουν πάθει τότε αυτοί ??
   Εεεεεεε ...
   Δεν άκουσα. Πως είπατε ??
   Εεεε αυτοί θα έχουν πάθει κάτι πολύ κακό ... Θα έχουν πέσει στην παγίδα μας ... Θα τους εξαναγκάσουμε να φέρουν την ανάπτυξη για το δικό μας καλό με τα δικά τους λεφτά !!! 
   Και δεν είναι μόνο αυτό ... Θα τους κάνουμε το βίο αβίωτο. Δεν θα μπορούν να σε εκμεταλλεύονται όπως μέχρι τώρα ... Πιστεψέ με ... θα είναι πολύ δύσκολο τότε να είσαι καπιταλιστής !!! Θα τους αφήνουμε βέβαια κι΄αυτούς να βγάζουν ένα κέρδος αλλά σε λογικά πλαίσια 
   ... και λίγο-λίγο θα μας παραδώσουν την εξουσία και τα μέσα παραγωγής !!! Δεν θα βγαίνουν μάναμ να το παίζουν καπιταλιστές ... θα είναι ασύμφορο ... Με πιάνεις ??
   Και καλά θα αποκτήσουμε τόση δύναμη αρκεί να βγούμε απο το euro ??
   Αμέ τι νόμιζες. Θα τους πάρουμε φαλάγγι 
   Και καλά με τόση δύναμη γιατί δεν τους παίρνουμε και την εξουσία ??
   Εεεε μα σου λέω αυτά τα λέει το ΚΚΕ ... Δεν είμαστε εμείς σταλινικοί ... εμείς δε θέλουμε διχτατορίες του προλεταριάτου και άλλα τέτοια βάναυσα ... δεν είμαστε εμείς δογματικοί ... Εμείς είμαστε σύγχρονοι και μοντέρνοι επαναστάτες ... εμείς θα φέρουμε τον σοσιαλισμό αλλοιώς ...
   ... Σου είπα εμείς δεν θα εξοντώσουμε τον καπιταλιστή ... θα τον παγιδεύσουμε ... 
   ... Θα τον καταδικάσουμε να είναι καπιταλσιτής μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός !!!
   Δηλαδή μέχρι την δευτέρα παρουσία ?? 
          
   
   
      
    
    

11 σχόλια:

  1. Είναι το κανούργιο Οπορτουνιστικό παραμύθι Σύντροφε που θα παίξει μετα το απόλυτο ξεβράκωμα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ. Μας λέει η σαβούρα να φύγουμε απο την Ε.Ε με την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής στους Καπιταλιστές. Δεν πειράζει λέει γιατί θα έρθει μια κυβέρνηση που θα είναι ....ενδιάμεσα....και θα τα φτιάξει όλα. Το οτι δεν έχει συμβεί πουθενά είναι λεπτομέρεια για τα τσακάλια. Εχουμε λοιπόν Λαφαζάνη Αλαβάνο Αραβανή Πετρόπουλο Καλαματιανό Καρατζαφέρη Μπαλτάκο την Χρυσή αυγή και Εφοπλιστές Ξενοδόχους Φαρμακοβιομήχανους που όλοι αυτοί μαζί και με τους Ιμπεριαλιστές ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ θέλουνε να βοηθήσουνε τον λαό να φέρει τον...... Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα......δια των Σταδίων βεβαίως βεβαίως. Οπως ακριβώς στην Βενεζουέλα εδώ και 17 χρόνια που έρχεται....... Οσο για το ότι τους ανεχτήκανε οι Αμερικάνοι για να διαλύσουνε την Κούβα και το Αντάρτικο στην Κολομβία δια του Οπορτουνισμού αυτά είναι ψιλά γράμματα Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό και κυρίως επικίνδυνο είναι οτι κάποιοι (καλοπροαίρετοι) ... τώρα με την καραμπινάτη σοσιαλδημοκρατικοποίηση του Σύριζα ... έχουν αρχίσει να (ψιλο)πιστεύουν οτι ξεμπλέξαμε με τον οπορτουνισμό !!! Επιμένουν να "μετράνε" τον οπορτουνισμό στα αστικά εκλογικά ποσοστά ... και οχι στα μυαλά των εργατών της μονοπωλιακής κοινωνίας.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι απόλυτα σωστό Σύντροφε. Ο Σύριζα πραγματικά ξεβρακώθηκε αλλά με τον Οπορτουνισμό δεν τελειώνεις. Χρειάζται μελέτη της Ιστορίας αφομίωση των συμπερασμάτων που έχουμε βγάλει συλλογικά μετά το 1991 και επαγρύπνηση. Οτι εμφανίζεται θέλει με την μια ξερίζωμα. Η Εμπειρία του 1944 που ο λαός με τα οπλα στα χέρια δεν πήρε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 η καθυστέρηση στο ξεκίνημα του ΔΣΕ που έδωσε την δυνατότητα στο αστικό κράτος να οργανωθεί μέχρι το 1947 η Αντικομμουνιστική δράση της ....ΕΔΑ.....που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος και η πορεία μετά το 1974 με τις Ιδεολογικές παρρεκλίσεις και τις ρίζες πριν το 1974 είναι πολύτιμη εμπειρία για το τι σημαίνει η Εγκληματική δράση του Οπορτουνισμού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μετά το 1974 το Εσωτερικό... στις Αστικές κάλπες ήτανε στο 1.5% και το ΚΚΕ στο 10%. Ελα όμως που η Οπορτουνιστική φράξια Φαράκου.....έβραζε μέσα στο ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Έχω ένα "αφελές" ερώτημα: Ωραία, το "Κ"ΚΕ μιλάει για "αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής". Και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, δλδ ο στόχος της επανάστασης, στο κοντινό ιστορικό μέλλον (και οι συνθήκες, επί του παρόντος, ΔΕΝ είναι επαναστατικές), τι θα κάνουμε; Θα περιμένουμε την επανάσταση άλλα... 150-200 χρόνια, όπως την περιμένουμε από το 1848 που γράφτηκε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο; Και μέχρι τότε θα ζούμε με ΕΕ, δλδ με μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση; Ή μήπως θα κάνει την επανάσταση το "Κ"ΚΕ, που πήρε... 5% στις εκλογές (μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πήρε, αν θυμάμαι καλά, 0,89%);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολη ερώτηση. Το ΚΚΕ μιλάει για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Μόνο έτσι θα είναι προς όφελος του λαού. Το να επιστρέψεις στον Εθνικό καπιταλισμό και στους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ είναι ίδια καταστροφή για τον λαό με την σημερινή. π.χ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ε.Ε...... Αυτό το επιδιώκουνε Εθνικιστές Φασίστες ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ. Επειδή λοιπόν συμφωνούμε οτι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό σε περιμένουμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να παλέψουμε στην βάση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ τσακίζοντας τον Οπορτουνισμό όλων των αποχρώσεων ωστε συντομότερα ο λαός να πάρει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του και να μη περιμένει να γίνει ο Καπιταλισμός Ανθρώπινος μετά απο 100 η 200 χρόνια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και κάτι ακόμα. Η ανταρσύα ανήκει στο Οπορτουνιστικό πάνθεον που πρέπει να τσακίσει ο λαός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μνημόνια Ενφια πείνα φτώχεια και εξαθλίωση έχουνε όλες οι Καπιταλιστικές χώρες γιατί είναι τα απαραίτητα μέτρα για την Κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του Κεφαλαίου της χώρας απέναντι στους Ανταγωνιστές του. Η Λευκορωσία και το Καζαχσταν πήρανε δάνειο απο την Ρωσία. ....μνημόνιο .... με ίδια μέτρα υπογράψανε. Η Βενεζουέλα με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα έφερνε έδω και 17 χρόνια τον ....σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.......ακόμα έρχεται με Στάδια....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Τελικά τι έγινε θα την κάνεις την μηνυση που απείλησες στο Βαθύ κόκκινο επειδή είχες την απαίτηση να βρίζεις χωρίς να σου απαντάνε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    5. Ρε που πήγε αυτός που θα έκανε την μήνυση επειδή δεν καθήσανε να τους βρίζει. Ρε που είσαι..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. @ no name
    Κοιτάξτε τι έχω πάθει ... Πρέπει να απαντήσω σ΄ έναν τύπο που ...
    ... κάποιοι τον “έψησαν” οτι υπάρχει πιθανότητα να γλυτώσει απο μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση ... απλά φεύγοντας απο euro ή/και ΕΕ … χωρίς να ενοχλήσει τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής την ίδια ώρα που ο καπιταλισμός φωνάζει πως όποια “ανάπτυξη” και να έρθει θα έρθει πάνω στα τεντωμένα τομάρια της εργατικής τάξης, την ίδια ώρα που έχει γεμίσει όλος ο πλανήτης ... μνημόνια
    ... κάποιοι τον “έψησαν” πως θα σώσει το τομάρι του αναθέτοντας μιά πιθανή έξοδο απο euro ή/και ΕΕ σε κάποια αστική εξουσία αφού η εργατική μπορεί να συμβεί σε 150-200 χρόνια
    ... κάποιοι τον “έψησαν” οτι ακόμα και απο την ΕΕ να μην φύγουμε ... φεύγοντας απο το euro κάτι καλό θα μας προκύψει ... δηλαδή έναν τύπο που είναι ήδη έτοιμος ... και για μνημόνια (παραμονή στην ΕΕ) και για δραχμή (έξοδος απο euro) και με την αστική εξουσία απείραχτη !!!
    ... κάποιοι τον “έψησαν” οτι οποιαδήποτε έξοδος απο euro ή/και ΕΕ ... αποκλείεται να επιδεινώσει απότομα την κατάσταση του λαού και του κινήματος παρότι και εκείνη την κρίση θα την διαχειριστεί μιά αστική εξουσία προφανώς για να σώσει το τομάρι της με τον αιώνιο τρόπο
    ... κάποιοι τον “έψησαν” οτι μια έξοδος απο euro ή/και ΕΕ ... που θα την διευθύνει η αστική τάξη που τότε θα βρεθεί σε αδύναμη και μειονεκτική θέση (χωρίς την στήριξη της ΕΕ) ... μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να ωριμάσει απότομα ο λαός σε βαθμό που να διεκδικήσει την δική του εξουσία ... δηλαδή θα βρεθούμε σε μιά επαναστατική κατάσταση. Ωραιότατα !!! Αυτό θέλουμε !!! Και έτσι να είναι ... ωρέ παλληκάρια ... δηλαδή μιά κατάσταση καπιταλιστικής δραχμής που θα απορρυθμίσει την αστική εξουσία ... υπάρχουν πιθανότητες να έχει καλό τέλος για το λαό ... με τον μηχανισμό του ΝΑΤΟ περασμένο στο σβέρκο του λαού ??

    Εχουμε λοιπόν έναν τύπο που τον “έψησαν” οτι ίσως η σωτηρία βρίσκεται στην καπιταλιστική δραχμή έστω και μέσα στο ΝΑΤΟ. Τον έχουν “ψήσει” για την απόλυτη καταστροφή. Αυτοί που τον έχουν “ψήσει” ... κουβέντα δεν του λένε για το ΝΑΤΟ ... μόνο τον αφήνουν να ονειρεύεται "επαναστάσεις" που θα έρθουν με ένα grexit αλά brexit !!! Και κάθετε ο καημένος και περιμένει να εμφανιστεί εκείνη η βλαμμένη αστική τάξη που θα τον βγάλει απο euro/ΕΕ/ΝΑΤΟ ... για να κάνει αυτός την “επαναστασή” του. Και δεν περνάει απ΄το μυαλουδάκι του πως τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να διαμορφωθούν ποτέ χωρίς την εξουσία στο λαό ... δεν περνάει απ΄το μυαλουδάκι του πως τέτοιες καταστάσεις με τον λαό στον καναπέ θα είναι ... λαιμητόμος.
    Εχουμε ένα τύπο που όταν το ΚΚΕ του λέει πως όλα αυτά έχουν την πιθανότητα να συμβούν και να είναι προς όφελος του λαού και της πάλης του ... ΜΟΝΟ με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την απαλλαγή απο ΕΕ/euro/ΝΑΤΟ ... επειδή αυτό το ορίζει η αντικειμενική πραγματικότητα και όχι η βούληση του καθένα ... αυτός πελαγώνει στη σκέψη πως ο λαός “σκιάζεται” την λαική συμμαχία ... και φαντάζεται πως η “επανάσταση” θα γίνει με τον λαό να έχει σύμμαχο τον κάθε πικραμένο οπορτουνιστή (υπολογίζει και την Ανταρσύα στις “επαναστατικές” δυνάμεις όπως έτσι μέχρι προχτές υπολόγιζε και τον Τσίπρα) ... και δεν είναι μόνο αυτό ...
    ... φαντάζεται πως όλα αυτά μπορεί να γίνουν χωρίς το ΚΚΕ που γι΄αυτόν είναι ... “Κ”ΚΕ επειδή δεν του ψιθυρίζει το βολικό για τον μικροαστισμό του παραμυθάκι που του λένε οι άλλοι.
    ... και περιμένει και απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι