Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Τσίπρας έκανε έναν αναγκαίο συμβιβασμό

   Συμβιβασμό κάνεις όταν έχεις κάτι να υπερασπισθείς ... θυσιάζοντας δευτερεύοντα ή και ορισμένα πρωτεύοντα κεκτημένα με τακτικό σκοπό να διασώσεις το κύριο σώμα αυτού για το οποίο υπεραμύνεσαι. Αρα ο συμβιβασμός γίνεται σε κατάσταση αδυναμίας ή απειλής που σου επιβάλει να θυσιάσεις κάτι. Σε κατάσταση αδυναμίας είναι γνωστό πως την τελική έκβαση του συμβιβασμού την ορίζει στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ... ο συσχετισμός δυνάμεων και η όποια ανάγκη του αντιπάλου. Αν είσαι σε κατάσταση αδυναμίας και δεν σε έχει καμμιά ανάγκη ο αντίπαλος ... δεν διαπραγματεύεται μαζί σου ... σε διαλύει. 

   Ο Τσίπρας λοιπόν συμβιβάστηκε. Ας το εξετάσουμε.

   Τι είχε να υπαρασπισθεί ο Τσίπρας ??
   Είχε μήπως συμβεί κάποια λαική επανάσταση, εξέγερση ή κάποια άλλη σημαντική λαική κατάκτηση την οποία έπρεπε να διασώσει ο Τσίπρας ??
   Ούτε για αστείο. Τις γνωστές παπαριές περί ... Μπρέστ-Λιτόφσκ τις εγκατέλειψαν γρήγορα. 

   Μήπως η ανάδειξη της τσιπροαριστεράς στην κυβέρνηση ήταν η μεγάλη λαική κατάκτηση που έπρεπε να υπαρασπισθεί ο Τσίπρας και γι΄αυτό συνθηκολόγησε ... και δεν δραπέτευσε απο την ευθύνη ?? Ετσι λένε !!! Ας δεχτούμε χάριν της συζήτησης πως η άνοδος του Τσίπρα στην κυβερνητική διαχείρηση ... ήταν μιά σπουδαία λαική κατάκτηση και με σκοπό την διασωσή της έπρεπε να συμβιβαστεί κάπως. Ενας τέτοιος συμβιβασμός στην δεδομένη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας ... έπρεπε λογικά ... να κάνει μέν σοβαρές παραχωρήσεις στον απέναντι με τον οποίον διαπραγματεύεσαι (σε αυτό το σημείο το ψάξιμο είναι απλούστατο ... βγάζει μάτια ... 3ο μνημόνιο το λέμε) ... αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να υπάρχουν στα αποτελέσματα αυτής της σκληρής διαπραγμάτευσης και ορισμένα (έστω και λίγα) σημεία με βάση τα οποία ο λαός θα ανακτά ορισμένες απο τις θανατηφόρες απώλειες απο την πασοκονεοδημοκρατική διαχείρηση των δύο πρώτων μνημονίων. Εδώ ?? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!! Ούτε για δείγμα ... ούτε δυό ψίχουλα για τα μάτια του λαού. 
   Συμπέρασμα: Και να θέλαμε να πιστέψουμε την ειλικρίνεια του Τσίπρα ... δεν μπορούμε να χωνέψουμε ... πως μιά ολοκληρωτική παράδοση των λαικών συμφερόντων ... προσπαθούν να την βαφτίσουν ... αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού. 

   Ομως υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο υπήρξε προφανής συμβιβασμός μεταξύ των μερών αυτής της διαπραγμάτευσης. Ας ξαναφέρουμε στο μυαλό μας πως ένα ισχυρό τμήμα του κυρίαρχου στην ΕΕ γερμανικού κεφαλαίου (Σόιμπλε, βιομηχανικό γερμανικό κεφάλαιο) είχαν σαν λύση επιλογής το grexit με την συνέχιση των μνημονίων (grexit με παραμονή στην ΕΕ) ... ενάντια στις επιλογές των αμερικανών, των γάλλων αλλά και σοβαρού τμήματος του τραπεζικού γερμανικού κεφαλαίου ... και του συνόλου (σχεδόν) της ελληνικής αστικής τάξης ... για "με κάθε θυσία παραμονή στο ευρώ". Σε αυτό το σημείο προφανώς υπήρξε συμβιβασμός. Και σε αυτόν τον συμβιβασμό ο Τσίπρας είχε στην ευθύνη του την διαπραγμάτευση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και καρφωμένο στην πλάτη του ... το αμερικάνικο ποντάρισμα σε τούτο το νεαρό άτι. Αυτόν ακριβώς τον συμβιβασμό για λογαριασμό της αστικής τάξης διεκπεραίωσε ο Τσίπρας και τίποτα άλλο. Το μαρτυρούν οι 220τόσοι ψήφοι στο μνημόνιο Τσίπρα απο όλο το politically correct υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Το φασιστικό πολιτικό έκτρωμα παραμένει ακόμα σαν εφεδρεία. 

   Βλέπουμε λοιπόν πως στα μέτρα των καταστάσεων αυτής της "ηρωικής" διαπραγμάτευσης η ελληνική αστική τάξη πήρε ότι μπορούσε να πάρει ... με βάση τον διαμορφωμένο συσχετισμό δυνάμεων ... αλλά ο αριστερός "μικρός ήρως" λησμόνησε να βάλει και κάνα-δυό ψίχουλα για τον λαουτζίκο. Και για να είμαστε δίκαιοι ... δεν ξέχασε ακριβώς. Εκανε ότι του είπαν. Παίρνει απο τον φτωχό που ο ίδιος τον έχει γδάρει ακόμα μιά φορά με την δική του διαπραγμάτευση, ακόμα περισσότερα ... για να πετάξει δυό ψίχουλα στον εξαθλιωμένο με μορφή συσσιτίων φιλανθρωπίας απλά για να μην "ψοφάνε" κρεμασμένοι στους κάδους των σκουπιδιών. Και αυτό το λένε προσφάτως ... ανάπτυξη !!!

   Και καλά αυτός ο λαός δεν τον ξαναψήφισε τον Σεπτέμβρη του 2015 ενώ του είχε φορέσει το τσιπρομνημόνιο στο κεφάλι ?? Μήπως τελικά αυτός ο λαός καταλαβαίνει κάτι που δεν μπορούμε να το πιάσουμε εμείς οι παράξενοι ?? Μήπως στα μάτια του λαού ο Τσίπρας είναι ... ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας και ο Αϊ Γιώργης μαζί ?? Μιά πρώτη απάντηση για το ότι μιά εκλογική νίκη δεν αντιπροσωπεύει καμμία λαική στήριξη ... την δίνουν όλες οι εκλογές απο το 2009 και μετά καθώς και ο σωρός απο πρωθυπουργικές στιμμένες λεμονόκουπες που έχει σχηματιστεί ... Κωστάκης, Γιωργάκης, Παπαδήμος, Αντωνάκης ... Πριν απ΄τον Αλέξη πέρασαν κι΄άλλοι σωτήρες απο τα μυαλά του λαού. Αν ο λαός υπερασπίζεται με τέτοιο τρόπο και τον Τσίπρα ... η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη. Αλλού είναι το ζήτημα. Οτι ο λαός εξακολουθεί να είναι κολλημένος στις πολιτικές επιλογές της αστικής τάξης ... "Παναγίτσα μου τι θα γίνουμε χωρίς συμμάχους ?? ... Ευρώ κι΄άγιος ο θεός !!!" Μέσα σε μιά τέτοια παγίδα ... όπως και να έχει ο λαός στο μυαλό του τον Τσίπρα ... καταλαβαίνουμε πως σύντομα ο Αϊ Γιώργης, ο Καποδίστριας κι΄ο Κολοκοτρώνης μαζί ... θα εκραγούν σαν πυροτεχνήματα ... εκτός αν φωνάξουν για καμμιά συμμαχική κυβέρνηση εκτός απο τον Καμμένο-γοργοπόταμο τίποτα άλλα ποτάμια ή ακόμα και τίποτα Πετρομπέηδες Μαυρομιχάληδες. Οπως και να έχει το πράγμα ... οποιοσδήποτε λαός όταν υπερασπίζεται κάτι που πιστεύει και κάτι που απειλείται ... βρίσκεται απαραιτήτως σε διέγερση. Δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς. Και η σημερινή καναπεδάτη παράλυση του ελληνικού λαού ... δείχνει το πραγματικό μέτρο της λαικής στήριξης στον σωτήρα Αλέξη. 

   Ο Τσίπρας δεν είναι κανένας χαζός ... ούτε καν ένας χαζός με ξένες πλάτες. Είναι ακριβώς οτι καλύτερο μπορούσαν να βρούν οι "ξένες πλάτες" προς στρατολόγηση στην δεδομένη κατάσταση. Είναι φανερό πως κανείς δεν θα μπορούσε να τους κάνει την ίδια βρώμικη δουλειά με τόση "κοινωνική ηρεμία". Ο Τσίπρας τους είναι ακόμα πολύτιμος. Δεν θα τον κάψουν έτσι εύκολα. Και ο Κυριάκος ?? Ο Κυριάκος είναι η επιλογή της Μέρκελ ... για να παίζει ο Τσίπρας άνετα. Ως και εκλογές ακύρωσε στην ΝΔ η κακομοίρα για να βγάλει το χαζό. Οσο σε αυτό το σκηνικό ο λαός θα ψάχνει να βρίσκει σωτήρες ... τόσο το γίδι θα μασάει το σανό των σκληρών διαπραγματεύσεων και των αναγκαίων συμβιβασμών. 

   Φτάσαμε αισίως στην πιό εύστοχη, σύντομη, στοχοπροσηλωμένη και μην πώ πιό διαλεχτική μέθοδο απάντησης στο γνωστό πλέον συριζοεπιχείρημα ...
      - "Τελικά είχαμε κάποιες αυταπάτες για τους συμμάχους μας και δανειστές μας ... παλέψαμε όμως σκληρά για το συμφέρον του λαού ... και πιστέψτε μας, πετύχαμε οτι καλύτερο μπορούσαμε ... να σώσουμε τον λαό απο την άμεση καταστροφή για να μπορέσουμε μετά να τον οδηγήσουμε στο ξέφωτο !!! Αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν επώδυνο αλλά αναγκαίο συμβιβασμό." 
      - Ρέ άιντε να γαμηθείτε ρέ !!! 
    

1 σχόλιο:

  1. Σωστά το είπες σχεδόν το σύνολο της Αστικής Τάξης. Γιατί υπάρχει και ένα τμήμα της Ξενοδόχοι Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι που προτιμούνε επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ. Μαζί με τις Πολιτικές δυνάμεις ΛΑΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Καρατζαφέρη Μπαλτάκού Χρυσή Αυγή ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οποτε είναι φυσιολογικό ένα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι