Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Οι αγανακτισμένοι “πολίτες”

  
   Τους τα είπε ένα χεράκι η Αλέκα στην Βουλή ... Δεν υπάρχει Τράμπ χωρίς τον Ομπάμα ... δεν υπάρχει Μέρκελ χωρίς τον Γκάμπριελ ... δεν υπάρχει συντηρητικός χωρίς τον σοσιαλδημοκράτη και τούμπαλιν. Δεν υπάρχει δεξιός χωρίς τον κατάλληλο αριστερό. Και όταν και οι δυό στην δίνη της κρίσης θαλασσοπνίγονται ... ο ένας δείχνει τον άλλον σαν υπεύθυνο της κατάστασης ... και οι δυο μαζί καλούν τον λαό να διαλέξει έναν απ΄ τους δύο ... γιατι αλλοιώς έρχονται τα μαύρα τέρατα !!! Συνέχεια η ίδια παραμύθα σε ολόκληρη την ιστορία του σύγχρονου καπιταλισμού.

   Οι γάλλοι συντηρητικοί λέει ... προτιμούν τον γάλλο ... Θάτσερ για να σωθούν απ την γαλλίδα Χίτλερ !!! Τα αμερικανάκια για να σωθούν απο την “δημοκρατική” Χίλαρυ του κατεστημένου ... προτίμησαν το ρεπουμπλικανό “αντισυστημικό” φασισταριό !!! Σε ολόκληρη την Ευρώπη για να σωθούν απο την καταιγίδα που καταφτάνει ... τρέχουν να κρυφτούν σε φασιστοαγκαλιές και ολόκληρο το κομιλφό πολιτικό προσωπικό της γηραιάς ... πασχίζει να μοιάσει στα φασισταριά μήπως και δεν το καταπιεί η ιστορία !!! Ευτυχώς τελικά στην Αυστρία ... τα φασισταριά έχασαν με ... 47% !!! Αλλά ας μην ξεχνάμε και τις δικές μας ... πρωτοπορείες. Οι έλληνες συριζοαριστεροί τα έβλεπαν όλα αυτά. Αμ τι νομίσατε !!! Για να μας σώσουν απο την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού ... συνεργάστηκαν με τους καμμένους μασκαρεμένους φασίστες !!! 

   Όλο αυτό λέγεται ... αναπόφευκτη αντιδραστικοποίηση του καπιταλισμού που σαπίζει. Ο αναπόδραστος εκφασισμός ... στον οποίον θέλει δεν θέλει πρέπει να βάλει το χεράκι του και να σπρώξει όσο μπορεί ολόκληρο το υπηρετικό προσωπικό της αστικής εξουσίας. Δεξιό, κεντρώο και αριστερό. Διαφορετικά οι υπηρετριούλες θα καούν σε ένα βράδυ. Το ξέρουμε όλοι ... όταν τα αφεντικά είναι νευρικά ... γίνονται υπέρμετρα αυστηρά. 

   Και ο λαός ... τι κάνει ο λαός ?? ... ή θα αποφασίσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του ... ή θα σκύψει στην μοίρα του. 

   Και ποτέ σκύβει ένας λαός ?? Οταν πιστέψει πως δεν γίνεται αλλοιώς ... όταν δηλαδή δεχτεί να μειώσει υποταγμένος τις απαιτήσεις του ... και ταυτόχρονα όμως έχει τρομοκρατηθεί ... απλά γιατί αν δεν τρομοκρατηθεί δεν θα μειώσει τις απαιτήσεις του. Θα διεκδικήσει. Τα ξέρουν όλα αυτά. 

   Με τι σκιάζεται και παραλύει ο λαός ?? Με την απειλή χειρότερης φτώχειας απο την σημερινή και με την απειλή του πολέμου ειδικά του χαμένου. Ο σκιαγμένος βέβαια θέλει και το κατιτίς του για μα μην φουντάρει. Ετοιμο κι΄ αυτό ... τα καλούδια της ανάπτυξης που θα φέρει το λαμπρό μέλλον και ας προκύψει από τα τεντωμένα τομάρια του λαού και ... βεβαίως τα λάφυρα του ένδοξου πολέμου που θα τον τελειώσουν νικηφόρα οι υγιείς δυνάμεις του έθνους !!! Αυτή πάντα ήταν, είναι και θα είναι η συνταγή.

   Η εκτέλεση της συνταγής ... απαιτεί ... παρότι μας φαίνεται παράξενο ... την ταξική πάλη !!! Είναι παραμύθια αυτά που τραγουδάνε απο το πρωί μέχρι το βράδυ για εθνικές ενότητες και συμφωνίες κοινωνικών εταίρων τώρα στα δύσκολα. Δεν θέλουν να ακούνε για την ταξική πάλη ανάμεσα στον εργάτη και στον αστό. Η μόνη ταξική πάλη που είναι στα μέτρα τους είναι αυτή ... ανάμεσα στον εργάτη και στον εργάτη ... ανάμεσα στον εργάτη και στον αγρότη ... ανάμεσα σε οποιονδήποτε με οποιονδήποτε τέλος πάντων αρκεί να μην ακουμπάει κανένας τον αστό και την εξουσία του. 

   Κοινωνικός αυτοματισμός λοιπόν μέσα στις τάξεις των εκμεταλλευόμενων. Αυτό ειναι το κρίσιμο υλικό της συνταγής τους. Είναι αυτονόητο πως στην λειτουργία αυτών των μηχανισμών συμμετέχουν ένα σωρό υπηρέτες της αστικής εξουσίας εκτός από τα κόμματα μιάς αστικής κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τα πουλημένα συνδικάτα, οι πρεσβείες, ένας ολόκληρος συρφετός ΜΚΟ, οι κάθε λογής εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, εκκλησίες, σχολεία, η διανόηση και κυρίως οι σχεδιασμένες πολιτικές της ευρωνατοικής φιδοφωλιάς ... δηλαδή ένα κανονικό στημένο παιχνίδι που στοχεύει και σε βραχυπρόθεσμα άμεσα αποτελέσματα ... αλλά και σε πιό μακροπρόθεσμα. Οι μηχανισμοί του κοινωνικού αυτοματισμού ... κάνουν πιό εύκολη την άμεση εφαρμογή της πολιτικής της αστικής τάξης ... αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζουν μιά κοινωνία για τις κρίσιμες στιγμές μιάς μελλοντικής κοινωνικής επανάστασης. Είναι δηλαδή ο κοινωνικός αυτοματισμός ... ή μάνα και ο πατέρας ... του κοινωνικού δαρβινισμού, του ρατσισμού. Η μάνα και ο πατέρας του φασισμού. 
Ο Στάθης το 2010 ... κατακεραύνωνε τον κοινωνικό αυτοματισμό ... χωρίς ο δυστυχής να υποψιάζεται οτι θρέφει το ίδιο φίδι στον κόρφο του !!! Καλά θα ήταν να ήταν έτσι. Αλλά όπως όλοι πρέπει να ξέρουμε ... ο οπορτουνιστής είναι τυφλός ... αν δεν είναι "πονηρός" !!!

   Ο τρόπος που σκίζονται όλοι οι υπηρέτες της αστικής εξουσίας για το φούντωμα και την επιβολή κάθε είδους κοινωνικού αυτοματισμού αποδεικνύει ... την καρασυστημικότητα του φασισμού. Ομως μην γελιόμαστε ... η συνταγή δεν τελείωσε εδώ. Ο πιο “εύκολος” φασισμός δεν είναι ο ανοιχτός ... ο πιό βολικός και πιό επικίνδυνος είναι ο καμουφλαρισμένος φασισμός. Ο ανοιχτός φασισμός ειναι περίπτωση επιλογής ειδικών συνθηκών. Δεν είναι πανάκεια για την αστική εξουσία. Η τάση όμως για επιβολή των κοινωνικών αυτοματισμών, εκφασισμού της κοινωνίας και αντιδραστικοποίησης της εξουσίας είναι ... μονοδρομική σε κάθε πολιτική έκφραση της αστικής δημοκρατίας του μονοπωλιακού καπιταλισμού ... όσο προοδευτική και ανοιχτόμυαλη να δηλώνει ή να φαίνεται. Αυτά θα συμβαίνουν θέλουν δεν θέλουν διάφοροι φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλιστές, αριστεροί, ριζοσπάστες κλπ κλπ 

   Διαχρονικά στην σύγχρονη ιστορία του καπιταλισμού ένα κρίσιμο, αναντικατάστατο και απαραίτητο υλικό που δένει τελικά το γλυκό είναι ... οι αγανακτισμένοι “πολίτες” !!! Ωρύονται ενάντια στο σύστημα ... είναι “αντισυστημικοί” !!! Είναι επιθετικοί ... αλλά μόνο ενάντια σε άλλους που διεκδικούν ... ποτέ ενάντια σε αυτόν απο τον οποίον “διεκδικούν” και οι ίδιοι. Κηρύσσουν την συνεννόηση με τα αφεντικά τους ... αλλά δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους απέναντι σε αυτούς που τα απειλούν. Εκεί δεν χωράει καμμία συνεννόηση. Κοπανάνε, καίνε, σφάζουν όποιον εκμεταλλευόμενο βρεθεί μπροστά τους παρότι και αυτοί βρίσκονται στην ίδια μοίρα ... την ίδια ώρα που μεταμορφώνονται σε σκυλάκια του καναπέ μπροστά στα αφεντικά. Δηλώνουν δε και “επαναστάτες” αφού με τρόπο επαναστατικό θα σώσουν την κοινωνία απο τον βρωμερό καπιταλισμό !!! Προσοχή ... όχι απο τον καπιταλισμό ... αλλά απο τον βρωμερό καπιταλισμό !!! Καταλάβαμε. Στη πράξη εκλιπαρούν την αστική εξουσία να τους αναθέσει την δουλειά ... ελπίζουν πως έτσι θα σώσουν το τομάρι τους ... καταστρέφοντας τα επικίνδυνα ζιζάνια. Αυτός ο διχασμός ανάμεσα στην ακραία επιθετικότητα του αγανακτισμένου πολίτη απέναντι στους άλλους “πολίτες” ... τους φοβισμένους και η ακραία δουλικότητα απέναντι στον σωτήρα-αφεντικό ... έχουν παντού και πάντα το ίδιο αποτέλεσμα ... την χαρακτηριστική θρασυδειλία αυτών των αγανακτισμένων πολιτών που τους αναγκάζει να δρούν ομαδικά σε οργανωμένες ομάδες δομημένες σαν αγέλες. Μα όλα αυτά ειναι ο πραχτικός ορισμός του φασίστα στην κοινωνική βάση. 

   Αυτός είναι ο λόγος που πάντα τα “αντισυστημικά” φασισταριά είναι οι πρώτοι παρατρεχάμενοι στις ομάδες των αγανακτισμένων πολιτών. Πάντα. Δεν είναι όμως οι μόνοι. Είναι και άλλοι ... αλλά από οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση να ξεκινήσουν το ταξίδι του αγανακτισμένου ... με μαθηματική βεβαιότητα θα πέσουν στον εκφασισμό της αγέλης χωρίς να το έχουν καταλάβει και ας νομίζουν οτι θα προφυλαχτούν απο αριστερές και ριζοσπαστικές ετικέτες που έχουν κολλημένες στα πέτα τους. Το αποδεικνύουν σε παγκόσμια βάση ... όλες οι ... “πλατείες και οι ανοίξεις των αγανακτισμένων”. 

   Ο σοσιαλιστής Μουσολίνι ξεκίνησε ... την ένδοξη καριέρα του από ομάδες αγανακτισμένων ... που έδερναν εργάτες και έσπαγαν απεργίες στην τεράστια άνοδο του ταξικού εργατικού κινήματος στις αρχές της δεκαετίας του ΄20 !!! Το ιταλικό κεφάλαιο τον αντάμειψε λίγο μετά με την ανάθεση της εξουσίας. Τα “σοσιαλιστικά” freikorps στην Γερμανία ήταν αγανακτισμένοι πολίτες των μεσαίων στρωμάτων που έλπιζαν να σωθούν ... τσακίζοντας τους άθλιους εργάτες που είχαν απαιτήσεις και αιτήματα οι ελεεινοί. Και τότε για την κρίση την ευθύνη την είχαν οι εργάτες που ζούσαν πάνω απο τις δυνάμεις τους !!! Από τα πρώτα παράσημα που “κατέκτησαν” εκείνοι οι αγανακτισμένοι ... ήταν το ξεπάστρεμα της Ρόζας και του Κάρλ Λίμπκνεχτ ακολουθώντας την γνωστή πορεία στην ιστορία. 

   Πολύ αγανακτισμένοι πολίτες λέμε ... οι Κού Κλούξ Κλάν στο αμέρικα της δημοκρατίας !!! 

   Θυμάστε τους αγανακτισμένους πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα ... που κοπανάγαν τις νύχτες ότι μαυριδερό κυκλοφορούσε ... και το πρωί είχαν πρώτη θέση στα δημοκρατικά μας κανάλια με την τσίμπλα, την θεία οργή, την βαρβατίλα του προαγωγού και την μέικ-άπ πουτανιά στο μάτι ?? 

   Τους αγανακτισμένους Ουκρανούς πολίτες τους θυμόμαστε που το παίζαν απο τις ταράτσες sniperάδες και καίγαν τους ζωντανούς στο κτίριο των συνδικάτων ?? Αυτοί λοιπόν οι αγανακτισμένοι ... σήμερα κυκλοφορούν νόμιμοι !!! Παράνομοι είναι οι κομμουνιστές. 

   Τους αγανακτισμένους πολίτες της εποχής της καρφίτσας (των προγόνων των σημερινών νεοφιλελέδων), των αντισυγκεντρώσεων και της δολοφονίας του Λαμπράκη τους θυμάστε ?? 

   Αγανακτισμένοι πολίτες και στα σεπτεμβιανά της Κωνσταντινούπολης το 1955 ... αγανακτισμένοι πολίτες και οι τουρκαλάδες και οι ελληναράδες που βάλαν τα χεράκια τους και σκίσαν στα δυό την Κύπρο ... αφού έτσι βόλευε τα σχέδια των αφεντικών τους. 

   Τους αγανακτισμένους πολίτες που ήθελαν να καταλάβουν την βουλή ... και τους εμπόδισε το ΚΚΕ το 2011 τους θυμάστε ?? Ακόμα περιμένουμε να την καταλάβουν !!! 

   Θυμόμαστε τους αγανακτισμένους πολίτες της κατοχής ... τους αγανακτισμένους με το αντάρτικο που προκαλούσε τόσους θανάτους ελλήνων απο αντίποινα στην δράση του ?? Οι γερμανοί ήταν - λέγανε - στρατός και δικαιούται να σκοτώνει !! Μια μικρή ιστορική λεπτομέρεια: αυτοί οι αγανακτισμένοι ... τύχαινε να είναι και ... ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών ... ημέτερες απώλειες: είς Γερμανός !!! 

   Θυμόμαστε τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος που δεν ανέχονταν με τίποτα κόμματα και σημαίες ?? Και για να μην τους τρώμε το δίκιο ... δεν ανέχονταν με τίποτα ... μόνο το ΚΚΕ και τις σημαίες του !!! Τους θυμάστε να γιουχάρουν το ΠΑΜΕ ?? Αυτό ήταν η ουσία τους ... γιατί μόλις ξε-αγανάχτισαν μια χαρούλα ανέχθηκαν κόμματα και σημαίες ... και φασιστόμαυρες και ροζοαριστερές και ανελογαλάζιες. Τους θυμάστε να ξεσκίζονται ... να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή ?? Μήπως ήθελαν να κάψουν τη βουλή για να βάλουν στη θέση της το μέγαρο της εξουσίας του αγανακτισμένου λαού ?? Μπαααα !! Ούτε λόγος ... το φώναζαν ... δηλαδή έβαζαν τον κοσμάκη να το φωνάζει ... απλά για να μπούν οι επιτήδειοι στην βουλή και στην κυβέρνηση !!! Να πάρουν ρόλο στο μπουρδέλο. Ακριβώς εκείνοι οι αγανακτισμένοι λοιπόν ... ξανασυναντήθηκαν μετά από χρόνια ... τις προάλλες πάνω σε μια πέτρα της Μεσογείου για να "σώσουν" ξανά το έθνος. 
Απαπα ... κακιά λέξη ο ... σοσιαλφασισμός !!! Πιπέρι θα σας βάλω.

   Προχτές μια χούφτα αγανακτισμένοι αγρότες της Κρήτης ... αγανακτισμένοι με τους απεργούς ναυτικούς ... διαμαρτυρήθηκαν με τον κλασσικό τρόπο και όπως γίνεται πάντα “όλως τυχαίως” με την βροντώδη απουσία της αστυνομίας την έπεσαν στους απεργούς. Μιλάμε για τεράστια αγανάκτηση. Και τα κανάλια την γνωστή δουλίτσα τους. Δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης και της Θεσσαλίας ... που συμπαραστέκονται στον αγώνα των ναυτικών !!! Τίποτα ούτε ένα δευτερόλεπτο ... ειδικά απο την αριστερή ΕΡΤ του Τσακνή που θα βαράει όλη μέρα προσοχές στον ταγματάρχη. Και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι συνδικαλιστές ... σταμάτησαν την απεργία ... την ίδια στιγμή που μας τα έχουν ζαλίσει πως με... μονοήμερες απεργίες δεν γίνεται τίποτα βρε παιδί μου !!! Τελείωσαν την απεργία στους καταπέλτες για να γυρίσουν στα καφενεία του λιμανιού για να αναλύσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της γενικής απεργίας. Όσο για τους αγανακτισμένους αγρότες όταν έσπασε η απεργία γύρισαν ήσυχοι στα χωράφια τους και περιμένουν να ... τους πάρουν το κεφάλι οι συριζανέληνες. Ακόμα νομίζουν πως θα τους σώσει ο Κασιδιάρης. 

    Αν τα σφυριά δεν ... συναντήσουν τα δρεπάνια ... χέστε μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι