Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ενας απλός αλγόριθμος

Οποιος διαφωνεί με αυτή την θέση ... έχει συγκεκριμένους λόγους για να το κάνει. Ας προσπαθήσουμε να τους ανιχνεύσουμε.

Α. Ο πρώτος αντίλογος σε αυτή την θέση: Ο λαός μπορεί να πεισθεί για την έξοδο απο το ευρώ/ΕΕ ... αλλά δεν πείθεται να οργανώσει τον αγώνα του για την δικιά του εξουσία !!!
Ασχέτως με το τι διαθέσεις επικρατούν στο λαό ... για να προτείνει κάποιος στον λαό αυτή την θέση ... πρέπει να πιστεύει πως πραγματικά υπάρχει δυνατότητα μια οποιαδήποτε έξοδος απο ευρώ/ΕΕ (χωρίς εννοείται λαϊκές εξουσίες και αλλα τέτοια αγριευτικά) ... πρώτο να βελτιώσει την σημερινή θέση του λαού και δεύτερο να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες οργάνωσης και ανόδου της λαϊκής πάλης για να διεκδικήσει την επιστροφή των απωλειών ή/και την λαική εξουσία.

Με λίγα λόγια στην ίδια πρόταση λένε στο λαό ...

Α1. ... οτι η έξοδος απο ευρώ/ΕΕ που θα την κουμαντάρει η αστική τάξη θα σε σώσει ... την ίδια στιγμή που το ψέμμα σπαρταράει. Η ελληνική αστική τάξη ... αν ποτέ βγει απο το ευρώ (με δική της ή όχι επιλογή) ... θα βγει για να απαξιώσει με συμφερότερο για αυτήν τρόπο τα κεφάλαια και την εργατική δύναμη που πρέπει να απαξιωθούν για να μπορέσουν να μπουν στην κερδοφόρα κυκλοφορία τα λιμνάζοντα κεφάλαια και η απαξιωμένη εργατική δύναμη. Αυτή η διαδικασία, είτε γίνει με ευρώ, είτε γίνει με καπιταλιστικη δραχμή ... θα γίνει πάνω στο τεντωμένο τομάρι του εργάτη. Αν μπορούσε να γίνει αλλοιώς ... θα μας το είχε πει ο Κάρολος. Δεν θα μας ταλαιπωρούσε με διχτατορίες του προλεταριάτου ... θα μας έφτιαχνε μια θεωριούλα ... νομισματικής αλλαγής !!! 

Α2. ... οτι η έξοδος απο το ευρώ/ΕΕ που θα την διευθύνει η αστική τάξη ... μπορεί κάποτε στο τέλος να αφήσει ικανοποιημένους και αυτούς που επιδιώκουν λαική εξουσία ... αλλά και αυτούς που επιδιώκουν μόνο την βελτίωση και το μερεμέτισμα του καπιταλισμού. Όλα στην ίδια πρόταση ... διαλιέχτε ... κανονικό πολιτικό supermarket ... το ψέμμα βγάζει μάτια. Σα να σου λέει το φάντασμα του Καρόλου ... πως το προλεταριάτο καλό θα ήταν να πετάξει βέβαια απο πάνω του τις αλυσίδες την ώρα που ο αστός τρεκλίζει ... αλλά αν αυτό δεν είναι και πολύ εφικτό ας τις χαλαρώσει λιγουλάκι και μετά βλέπουμε πως θα καταφέρει να ξεφύγει ... τότε που ο αστός θα του έχει βάλει ξανά την κάνη στον κρόταφο !!!



Λοιπόν ... πιστεύετε οτι ο λαός θα πεισθεί να οργανώσει τον δικό αυτοτελή αγώνα ... πάνω σε χοντρά ψέμματα ή πάνω στην βάση ολόκληρης της αλήθειας ??



Β. Ας υποθέσουμε όμως οτι όσοι στην πράξη ποντάρουν στα ψέμματα ... το κάνουν με καλή πρόθεση ή έστω χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τον απολύτως αντικειμενικό χαρακτήρα του ψέμματος. Ας υποθέσουμε οτι το κάνουν ... έχοντας στο μυαλό τους ειλικρινά ... μια λαϊκή αφύπνιση. Ας υποθέσουμε πως πιστεύουν ακράδαντα οτι μια οποιαδήποτε έξοδος απο το ευρώ/ΕΕ ... θα αποσταθεροποιήσει την αστική εξουσία και τους μηχανισμούς της ... και αυτό θα είναι τελικά καλό για τον λαό. Ομως μια τέτοια αποσταθεροποίηση της αστικής εξουσίας ... μόνο δυό καταλήξεις μπορεί να έχει ...

Β1. ... ο λαός κάτω απο ξένη σημαία να σταθεί στο πλευρό της αποσταθεροποιημένης αστικής εξουσίας ... ενεργητικά ή και παθητικά (στον καναπέ) ... να της δώσει δηλαδή χρόνο και χώρο για να βρεί τις νέες της συμμαχίες αν αυτό κριθεί αναγκαίο απο την ίδια την αστική τάξη ή σε άλλη περίπτωση αν η καπιταλιστική Ελλάδα "υποστεί" έναν διωγμό απο ευρώ/ΕΕ. Ακόμα και σήμερα ... έστω και αν φαντάζουν ακραία μειοψηφικά τα τμήματα εκείνα της ελληνικής αστικής τάξης που βλέπουν "λύση" σε αλλαγή συμμάχων στρεφόμενοι στον άξονα Κίνα-Ρωσία ... υπάρχουν. Επίσης υπάρχουν και εκείνα τα τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης ... που βεβαίως είναι πιο "υπερτροφικά" απο τα προηγούμενα ... που καλοβλέπουν λύσεις στην απαλλαγή απο το ευρώ/ΕΕ με ταυτόχρονη και πλήρη πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, άσχετα εάν αυτή την στιγμή στην ελληνική αστική τάξη κυριαρχεί ο ευρωπροσανατολισμός. Απο όλους αυτούς πολλοί είναι σε αναμονή ... περιμένοντας να καθορίσουν την τακτική τους ... ανάλογα με που θα κάτσει η μπίλια στα σχήματα ΗΠΑ vs ΚΙΝΑ+ΡΩΣΙΑ ... ή μήπως ... ΗΠΑ+ΡΩΣΙΑ vs ΚΙΝΑ ?? ... σε σχέση πάντα και με τις αντίστοιχες εξελίξεις στους τοπικούς ανταγωνισμούς.

Οποιες και να είναι οι εξελίξεις είτε η καπιταλιστική Ελλάδα μείνει στο ευρώ/ΕΕ, είτε όχι ... αν ο λαός στοιχειθεί πίσω απο την αστική τάξη ... θα έχει βάλει το χέρι του στην σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας ... με τις δικές του σημαίες !!!

Β2. ... ο λαός να οργανώσει τον αυτοτελή, δικό του αγώνα ... με μοναδικό στόχο το πέρασμα της εξουσίας απο τα χέρια της αποσταθεροποιημένης αστικής τάξης ... στα δικά του χέρια. Αν δεν το κάνει ... αυτομάτως τοποθετεί την τύχη του στο προηγούμενο σενάριο ... και θα το κάνει με λιγότερο ευνοϊκές πιθανότητες και απο πιο αδύναμη θέση όσο πιο πολύ αργήσει να προετοιμάζεται και να συγκεντρώνει συνειδητοποιημένες δυνάμεις για αυτόν τον αγώνα.

Και ω του θαύματος !!! Όλοι μα όλοι αυτοί οι φίλοι μας ... πού στην την αρχή κάναμε την παραδοχή οτι δρουν με ειλικρινή κίνητρα απέναντι στον λαό και με τον πόθο λαϊκών ξεσηκωμών να τους καίει το μυαλό και την καρδιά ... με ένα μόνο θέμα φαίνεται να έχουν ... χοντρό πρόβλημα. Την εξουσία ... στα χέρια του λαού !!! Την εξουσία που θα έρθει την Δευτέρα παρουσία ... ντε. Έτσι δεν κοροϊδεύουν ?? Δεν λοιδωρούν το ΚΚΕ ... πως θέλει να μείνει στο ευρώ ... μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός ?? Παρόλα αυτά θα τους βρείτε να ξεσκίζονται ολημερίς και ολονυχτίς κάνοντας προτάσεις συνεργασίας και οικοδόμησης μετώπων ... μόνο και μόνο για ένα λόγο. Επειδή ... λένε (αυτοί το λένε) ... ο λαός δεν μπορεί, δεν θέλει ... φοβάται την δίκη του εξουσία !!! Αυτό ακριβώς είναι και η απόδειξη ... πως όλοι αυτοί... όποια λαϊκή αφύπνιση ονειρεύονται ... σχεδιάζουν συνειδητά να την απομακρύνουν απο αυτό που οι ίδιοι τρέμουν. Την εξουσία στα χέρια του λαού. Αν δεν είναι αυτό το μοναδικό πράγμα που τρέμουν ... τότε γιατί δεν τολμάνε να μιλήσουν και κυρίως να δράσουν για την προετοιμασία του λαού για εκείνες τις κρίσιμες στιγμές που νομοτελειακά πλησιάζουν ?? Ο μόνος λογικός τρόπος λοιπόν για να πιστέψεις τις καλές προθέσεις όλων αυτών που σκίζονται για την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις έξοδο απο το ευρώ/ΕΕ ... θα ήταν να τους έβλεπες να σκίζονται και για την λαϊκή εξουσία. Όμως το αποφεύγουν όπως ... ο διάολος το λιβάνι. Προσπαθούν να ξορκίσουν ... να γελοιοποιήσουν στα μάτια του λαού την λαϊκή εξουσία.



Λοιπόν ... ο λαός θα βρεθεί μπροστά στο δίλλημα ... και οι ποντικομικρούληδες θα τρίβουν τα ματάκια τους για το πόσο γρήγορα θα πέσει πάνω στα κεφαλάκια τους η Δευτέρα παρουσία.

Πάλη του λαού για την δίκη του εξουσία, απο τώρα, απο χτές, για το τώρα ... ή στοίχιση και τελικά υποδούλωση στην αστική τάξη !!! Κανένας δεν θα μπορεί να γλιστρήσει "δίπλα" απο το δίλημμα !!! Όλοι θα πάρουν θέση ... θέλουν δεν θέλουν. Αυτό βέβαια ισχύει για τον λαό. Διότι αυτοί που διαμορφώνουν πολιτική (ή νομίζουν οτι διαμορφώνουν πολιτική) και σήμερα ... διαφωνούν με την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ (ή κάνουν πως δεν την καταλαβαίνουν, ή την χλευάζουν, ή την παραποιούν γκεμπελικά) ... έχουν ήδη κρυφίως απαντήσει στο δίλημμα απο τώρα.

Το ψέμμα τους ειναι απολύτως συνειδητό ... όσο συνειδητές είναι και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στα αφεντικά τους. Σην αστική τάξη ... που απο το μόνο που κινδυνεύει είναι η λαϊκή εξουσία. Αυτήν θέλουν να ξορκίσουν και να αποτρέψουν. Τίποτα άλλο. Λυσσασμένα το επιδιώκουν ... επειδή απλά ξέρουν πως στην λαική εξουσία ... δεν θα υπάρχει θέση για το τομάρι τους και την υπαρξή τους. Είναι μονάχα θλιβερά υπηρετικά παράγωγα της αστικής εξουσίας και τίποτα άλλο. Γι´αυτό η υπαρξή τους είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της αστικής τάξης σαν κοινωνικά κυρίαρχης ... γι´αυτό εξάλλου είναι τόσο πιστοί υπηρέτες της. Είναι τόσο πιστοί υπηρέτες της αστικής εξουσίας που θα την ακολουθήσουν σε όποιο δρόμο αναγκαστεί ή επιλέξει να βαδίσει. Μέχρι τέλους ... μέχρι τον πόλεμο, τον φασισμό, την βαρβαρότητα.

Δεν μπορούν να κάνουν πίσω.

6 σχόλια:

  1. Αυτά που λένε τα ....παιδιά.... δοκιμάστηκαν εδω και 19 χρόνια στην Βενεζουέλα με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσάβες Μαδούρο χωρίς ΕΥΡΩ... ΚΑΙ Ε.Ε............... Θα έφερνε λέει τον ...σοσιαλισμό του 21ου αιώνα με ΣΤΑΔΙΑ..... Αποτέλεσμα 19 χρόνια μετά ο λαός της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ στην Απόλυτη εξαθλίωση η Αστική Τάξη μέσα στην Χλιδή αγκαλιά με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ κ.α Ο Σοσιαλισμός κατασυκοφαντήθηκε παντού η Κούβα ήδη βαδίζει προς τον Καπιταλισμό και το Αντάρτικο στην Κολομβία Συνθηκολόγησε. Ηδη έχουνε ξεκινήσει ΣΦΑΓΕΣ στην Κολομβία. Αυτή είναι η Ανεκτίμητη προσφορά της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Στην χώρα μας αυτοί που μας καλούσαν να πέσουμε στον Οπορτουνιστικό βόθρο το 2012 τώρα που ξεβρακώθηκε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σερβίρουνε καινούργιο παραμύθι για Εξοδο απο το Ευρώ και την Ε.Ε. Να επιστρέψουμε δηλαδή στον Εθνικό Καπιταλισμό και να αλλάξουμε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ με ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α. Ακριβώς το ίδιο ζητάνε ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΑΞΙΟΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να υπενθυμήσω οτι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ οτι κόμμα και να ψηφίζει. Μπορεί να πιστεύει στην Εξοδο απο την Ε.Ε χωρίς να συμφωνεί με την Κοινωνικοποίηση. Η Θέση του είναι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Εκει γίνεται η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΠΑΛΗ και η ζύμωση των απόψεων και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές την Επιδιώκουμε δεν την φοβόμαστε. Καλούμε λοιπόν τους Κυρίους ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΛΑΒΑΝΟ ΧΑΓΙΟ ΑΡΑΒΑΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ να έρθουνε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Δεν πειράζει που δεν ήτανε ποτέ Κομμουνιστές. Εκτος αν φοβούνται την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ και προτειμούνε να είναι Αγκαλιά με Εθνικιστές και Φασίστες. ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούργιο Αντικομμουνιστικό παραλήρημα στην Χαφιεδοσελίδα των Αραβανή Πετρόπουλου. Μέσα στην απογνωση του απο τις Ομόφωνες αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου φανταζωνται χιλιάδες μέλη και Στελέχη του ΚΚΕ που τάχα μου διαφωνούν αλλά φοβούνται να μιλήσουνε. Γράφουν είναι δυνατό να καταρρέι το Πολιτικό σύστημα το 2012 και όλα να είναι Οπορτουνιστικά αναχώματα. Ασφαλώς και γίνεται. Ετσι δουλεύει ο Καπιταλισμός δεκαετίες. ΟΙ Κομμουνιστές είναι εδώ για να ενώσουνε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και ο αγώνας αυτός συνεχίζεται ακόμα και όταν φτιάχνονται καινούργια Οπορτουνιστικά αναχώματα. Τους αφήνουμε στην μοίρα τους να Σκούζουν αγκαλιά με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τα τμήματα της Αστικής Τάξης που τους στηρίζουνε. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ. Το ΚΚΕ Ξεβρώμισε απο τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Το Γλέντι συνεχίζεται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παράδειγμα της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εδώ και 19 χρόνια με την τραγωδία που ζει ο λαός χωρίς Ευρώ και Ε.Ε πετάει στα σκουπίδια τα παραμύθια των Χαφιέδων του Μανιαδάκη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και είναι και το άλλο που ξέχασα. Το ΚΚΕ έχει νεα Στελέχη που δεν κάνουνε λέει ο Μανιαδάκης. Βλέπεις δεν είναι Ογκόλιθοι του Οπορτουνισμού σαν τους Κοψιδη Θεωνά Αραβανή Πετρόπουλο Καλαματιανό και διάφορα αλλα Σκουπίδια. Μιλάμε χάσαμε .....στελεχάρες...... χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος διαφωνεί με αυτή την θέση ... έχει συγκεκριμένους λόγους για να το κάνει. Ας προσπαθήσουμε να τους ανιχνεύσουμε.
    α) Η έξοδος από την ΕΕ (προσοχή, από την ΕΕ, όχι από το ευρώ) είναι αδύνατον να προκύψει σαν επιλογή της αστικής τάξης. Μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την πάλη του εργαζόμενου λαού.
    β) Αν ο λαός μπορέσει να επιβάλλει αυτή την έξοδο, η ντόπια αστική τάξη θα βρεθεί, προφανώς, σε δυσχερέστατη θέση και σε αδυναμία διαχείρισης της νέας κατάστασης. Οι επιπτώσεις δε, θα είναι ανυπολόγιστες σε όλη την ΕΕ αλλά και πέρα από αυτήν.
    γ) Η αδυναμία της αστικής τάξης να διαχειρισθεί την νέα κατάσταση των πραγμάτων και η συνακόλουθη "εθνική κρίση" είναι προϋπόθεση για την δημιουργία επαναστατικής κατάστασης.
    δ) Η επαναστατική κατάσταση είναι το αναγκαίο και το ζητούμενο ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την Εργατική - Λαϊκή εξουσία.
    Τα παραπάνω με κάθε καλή διάθεση και άνευ οποιασδήποτε επιθυμίας αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ. Μόνο σαν συμβολή στην συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι